RĂ€tten att tycka olika!

Oavsett vilket parti vi röstat pÄ behöver vi vÀljare respektera varandra. Oavsett vad vi tycker i sakfrÄgor har vi rÀtt att tycka olika. Det behöver inte vara svÄrare Àn sÄ.

Jag har mĂ€rkt att sĂ„ snart vi pratar politik sĂ„ rusar kĂ€nslorna och personliga pĂ„hopp blir mer en regel Ă€n ett undantag. För att inte tala om hur svĂ„rt det verkar vara att hĂ„lla sig till sakfrĂ„gorna. PĂ„ ett sĂ€tt Ă€r det ju fantastiskt att alla Ă€r sĂ„ engagerade men pĂ„ ett annat sĂ€tt ”not so much”.

IgÄr postade jag ett inlÀgg pÄ FB om att jag tycker det Àr dumt att döda mÀnniskor (eg. deras anhöriga) ska behöva betala för Public Service Àven efter de dött.

Jag nyttjar Public Service mycket lite, det hÀnder att jag tittar pÄ SVT men SR eller UR kan jag inte ens minnas nÀr jag lyssnade pÄ MEN jag har alltid utan att klaga betalat min avgift till RadiotjÀnst.

Helt plötsligt fÄr vissa det till att handla om att jag Àr emot avgiften i sig, eller för den delen skatter i sig vilket jag varesig Àr eller tog upp i trÄden. Andra menar att nyttjande av datorer Àr en del av Public Service eller att avgiften Àr att likstÀlla med att köra pÄ vÀgar i Dalarna etc. Vad har de sakerna med att döda skall betala avgiften Àven efter sin död? Jag förstÄr faktiskt inte det. Kan nÄgon förklara?

I ett annat flöde kunde jag lÀsa om att alla som inte röstar pÄ SD Àr fullblodsidioter vilket jag absolut inte hÄller med om. Jag röstade inte pÄ SD men det innebÀr inte att jag Àr en fullblodsidiot. Jag tror inte heller att de som röstar pÄ SD Àr det.

DÀremot tycker jag att vÄra politiker i mÄnga fall bÄde sviker och glömmer bort oss vÀljare. Det stÄr jag för MEN det betyder inte att ni behöver hÄlla med mig MEN det betyder att ni behöver respektera min Äsikt i den frÄgan.

Jag mÄste erkÀnna att jag tidigare har lÄtit mÀnniskor agera respektlöst mot mig men det Àr sedan nÄgra Är slut med det. Jag vÀgrar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.