Rätten att tycka olika!

Oavsett vilket parti vi röstat på behöver vi väljare respektera varandra. Oavsett vad vi tycker i sakfrågor har vi rätt att tycka olika. Det behöver inte vara svårare än så.

Jag har märkt att så snart vi pratar politik så rusar känslorna och personliga påhopp blir mer en regel än ett undantag. För att inte tala om hur svårt det verkar vara att hålla sig till sakfrågorna. På ett sätt är det ju fantastiskt att alla är så engagerade men på ett annat sätt ”not so much”.

Igår postade jag ett inlägg på FB om att jag tycker det är dumt att döda människor (eg. deras anhöriga) ska behöva betala för Public Service även efter de dött.

Jag nyttjar Public Service mycket lite, det händer att jag tittar på SVT men SR eller UR kan jag inte ens minnas när jag lyssnade på MEN jag har alltid utan att klaga betalat min avgift till Radiotjänst.

Helt plötsligt får vissa det till att handla om att jag är emot avgiften i sig, eller för den delen skatter i sig vilket jag varesig är eller tog upp i tråden. Andra menar att nyttjande av datorer är en del av Public Service eller att avgiften är att likställa med att köra på vägar i Dalarna etc. Vad har de sakerna med att döda skall betala avgiften även efter sin död? Jag förstår faktiskt inte det. Kan någon förklara?

I ett annat flöde kunde jag läsa om att alla som inte röstar på SD är fullblodsidioter vilket jag absolut inte håller med om. Jag röstade inte på SD men det innebär inte att jag är en fullblodsidiot. Jag tror inte heller att de som röstar på SD är det.

Däremot tycker jag att våra politiker i många fall både sviker och glömmer bort oss väljare. Det står jag för MEN det betyder inte att ni behöver hålla med mig MEN det betyder att ni behöver respektera min åsikt i den frågan.

Jag måste erkänna att jag tidigare har låtit människor agera respektlöst mot mig men det är sedan några år slut med det. Jag vägrar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.