♠ Om Elaine

Short version: Make it simple. Keep it simple! I love to see people grow and achieve full potential. Lecturer, Columnist, Blogger! Enjoy!

Först av allt varmt välkommen till min blogg och mina tankar. Tack för att du tar dig tid att lyssna! Återkom gärna med feedback om du har möjlighet. Det blir jag oerhört tacksam för!

Jag heter, Elaine Breske Hirscher, född 1968, och på den här sidan delar jag med mig av mina tankar kring ledarskap, kommunikation, arbetsmiljö och om mig och mitt liv.

Jag driver sedan 2008 det egna företaget Cquence Management som på konsultbasis tar mig an uppdrag som interimchef, moderator, föreläsare, projektledare etc. inom framförallt bygg-, anläggning- och fastighetsbranschen – samhällsbyggnad mao.

Förutom det så håller jag kurser i och föreläser om projektledning, feedback, beröm, ledarskap, kommunikation och arbetsmiljö.

Sagt om mig som kursledare/föreläsare:

”Bra genomgång av helheten när det gäller projekt och dess ekonomi. Kursledaren var så bra.”
Tommy Eriksson, Försäkringskassan
”Mycket bra diskussioner och exempel som satt ämnet i sitt sammanhang. Kursledaren gav mig energi.”
Marly Nilsson, Knowit Technology Management
”Kursledaren var väl insatt i ämnet och hade mycket bra erfarenheter.”
Per-Anders Hedlund, Det Kongelige Teater

Jag har en examen i ekonomi, en examen i affärskommunikation och har kompletterat mina examen med studier i miljö, beteendevetenskap och juridik och jag har certifierat mig som projektledare. Jag är diplomerad fastighetsförvaltare och ackrediterad handläggare Belbin Teamroller.

Jag skriver som sagt krönikor regelbundet, gästbloggar om ledarskap, kommunikation och arbetsmiljö lite här och där och driver på Facebook även sidorna

♥ Ledarskap – att leda sig själv och andra
♥ Beröm
♥ Kommunicera – att göra gemensamt
♥ Feedback
♥ Arbetsmiljöfokus.nu – för en hållbar arbetsmiljö
♥ Konfliktlösning

Att ledarskap, kommunikation, arbetsmiljö, beröm och feedback ligger mig varmt om hjärtat förstår ni säkert och jag anser att människan är vår viktigaste resurs. Jag är övertygade om att vi ledare behöver bli bättre på att applicera fler mjuka parametrar i vårt ledarskap.

Att skapa en god arbetsmiljö blir allt viktigare för alla organisationer. En god arbetsmiljö skapar trivsel, lägre sjukfrånvaro, lägre personalomsättning och högre lönsamhet! För att lyckas skapa det behöver alla ovanstående punkter fungera och fungera ihop och jag kan hjälpa er att lyckas med det.

Ett gott samarbete, en hållbar arbetsmiljö  och ett gott arbetsklimat är inget som gör sig självt. Det är något vi skapar tillsammans. Såväl i rollen som medarbetare som i rollen som ledare har vi ett gemensamt ansvar!

 <

”Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail.”
— Ralph Waldo Emerson

6 tankar på “♠ Om Elaine

 1. Väldigt intressant läsning. Jag kom in på dig via bilden med trappan, fast vi fick se den genom positiv pepp i jobbet vi håller på med 🙂 Jag jobbar med hälsoprodukter och det är inte alltid lätt, man har en ledarroll när man har en egen organisation. Jag är en positiv människa som ofta får beröm och positiv feedback och det gör att man verkligen känner att man är bra, att dom har förtroende för mig. Jag vill stå för kvalite , det gör både produkter och företag innan och det tycker jag hittills att jag kan klappa mej på axeln att jag gör 😀 Vill du får du gärna kika in i min blogg, där skriver jag om familj, intressen, drömmar och självklart om HÄLSA, som jag brinner för. Ha en jättebra dag. MVH Viktoria

  Gillad av 1 person

 2. Väldigt intressant och inspirerande. Ger en ung tjej som mig bred utsikt över möjligheter som finns! Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter!

  Vänligen
  Kany

  Gillad av 1 person

 3. Hej Elaine!
  Jag håller på dig och det du gör. Önskar dig fortsatt framgång.
  Jag följer bl.a. dig via Facebook och tackar för de tankar som väcks i mitt huvud i saker du skriver och ger uttryck för. Själv är jag också entreprenör och som sådan vänder man och vrider på tankar, idéer och ibland hela livet. Det är utvecklande på många sätt, men då och då även mycket ansträngande. Skönt att med jämna mellanrum kunna tanka in nya infallsvinklar än de egna…

  Allt gott önskas från mig till dig en solig onsdag som denna.

  Med vänlig hälsning,
  William Renco

  PS. Du har i din text ovan (rad 2) råkat glömma en bokstav i ”full potential” 😉

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.