♠ Om Elaine

Short version: Make it simple. Keep it simple! I love to see people grow and achieve full potential. Lecturer, Columnist, Blogger! Enjoy!

Först av allt varmt vĂ€lkommen till min blogg och mina tankar. Tack för att du tar dig tid att lyssna! Återkom gĂ€rna med feedback om du har möjlighet. Det blir jag oerhört tacksam för!

Jag heter, Elaine Breske Hirscher, född 1968, och pÄ den hÀr sidan delar jag med mig av mina tankar kring ledarskap, kommunikation, arbetsmiljö och om mig och mitt liv.

Jag driver sedan 2008 det egna företaget Cquence Management som pĂ„ konsultbasis tar mig an uppdrag som interimchef, moderator, förelĂ€sare, projektledare etc. inom framförallt bygg-, anlĂ€ggning- och fastighetsbranschen – samhĂ€llsbyggnad mao.

Förutom det sÄ hÄller jag kurser i och förelÀser om projektledning, feedback, beröm, ledarskap, kommunikation och arbetsmiljö.

Sagt om mig som kursledare/förelÀsare:

”Bra genomgĂ„ng av helheten nĂ€r det gĂ€ller projekt och dess ekonomi. Kursledaren var sĂ„ bra.”
Tommy Eriksson, FörsÀkringskassan
”Mycket bra diskussioner och exempel som satt Ă€mnet i sitt sammanhang. Kursledaren gav mig energi.”
Marly Nilsson, Knowit Technology Management
”Kursledaren var vĂ€l insatt i Ă€mnet och hade mycket bra erfarenheter.”
Per-Anders Hedlund, Det Kongelige Teater

Jag har en examen i ekonomi, en examen i affÀrskommunikation och har kompletterat mina examen med studier i miljö, beteendevetenskap och juridik och jag har certifierat mig som projektledare. Jag Àr diplomerad fastighetsförvaltare och ackrediterad handlÀggare Belbin Teamroller.

Jag skriver som sagt krönikor regelbundet, gÀstbloggar om ledarskap, kommunikation och arbetsmiljö lite hÀr och dÀr och driver pÄ Facebook Àven sidorna

♄ Ledarskap – att leda sig sjĂ€lv och andra
♄ Beröm
♄ Kommunicera – att göra gemensamt
♄ Feedback
♄ Arbetsmiljöfokus.nu – för en hĂ„llbar arbetsmiljö
♄ Konfliktlösning

Att ledarskap, kommunikation, arbetsmiljö, beröm och feedback ligger mig varmt om hjÀrtat förstÄr ni sÀkert och jag anser att mÀnniskan Àr vÄr viktigaste resurs. Jag Àr övertygade om att vi ledare behöver bli bÀttre pÄ att applicera fler mjuka parametrar i vÄrt ledarskap.

Att skapa en god arbetsmiljö blir allt viktigare för alla organisationer. En god arbetsmiljö skapar trivsel, lÀgre sjukfrÄnvaro, lÀgre personalomsÀttning och högre lönsamhet! För att lyckas skapa det behöver alla ovanstÄende punkter fungera och fungera ihop och jag kan hjÀlpa er att lyckas med det.

Ett gott samarbete, en hÄllbar arbetsmiljö  och ett gott arbetsklimat Àr inget som gör sig sjÀlvt. Det Àr nÄgot vi skapar tillsammans. SÄvÀl i rollen som medarbetare som i rollen som ledare har vi ett gemensamt ansvar!

> ♄ <

‎”Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail.”
— Ralph Waldo Emerson

6 tankar pĂ„ “♠ Om Elaine

 1. VĂ€ldigt intressant lĂ€sning. Jag kom in pĂ„ dig via bilden med trappan, fast vi fick se den genom positiv pepp i jobbet vi hĂ„ller pĂ„ med 🙂 Jag jobbar med hĂ€lsoprodukter och det Ă€r inte alltid lĂ€tt, man har en ledarroll nĂ€r man har en egen organisation. Jag Ă€r en positiv mĂ€nniska som ofta fĂ„r beröm och positiv feedback och det gör att man verkligen kĂ€nner att man Ă€r bra, att dom har förtroende för mig. Jag vill stĂ„ för kvalite , det gör bĂ„de produkter och företag innan och det tycker jag hittills att jag kan klappa mej pĂ„ axeln att jag gör 😀 Vill du fĂ„r du gĂ€rna kika in i min blogg, dĂ€r skriver jag om familj, intressen, drömmar och sjĂ€lvklart om HÄLSA, som jag brinner för. Ha en jĂ€ttebra dag. MVH Viktoria

  Gillad av 1 person

 2. VÀldigt intressant och inspirerande. Ger en ung tjej som mig bred utsikt över möjligheter som finns! Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter!

  VĂ€nligen
  Kany

  Gillad av 1 person

 3. Hej Elaine!
  Jag hĂ„ller pĂ„ dig och det du gör. Önskar dig fortsatt framgĂ„ng.
  Jag följer bl.a. dig via Facebook och tackar för de tankar som vĂ€cks i mitt huvud i saker du skriver och ger uttryck för. SjĂ€lv Ă€r jag ocksĂ„ entreprenör och som sĂ„dan vĂ€nder man och vrider pĂ„ tankar, idĂ©er och ibland hela livet. Det Ă€r utvecklande pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt, men dĂ„ och dĂ„ Ă€ven mycket anstrĂ€ngande. Skönt att med jĂ€mna mellanrum kunna tanka in nya infallsvinklar Ă€n de egna…

  Allt gott önskas frÄn mig till dig en solig onsdag som denna.

  Med vÀnlig hÀlsning,
  William Renco

  PS. Du har i din text ovan (rad 2) rĂ„kat glömma en bokstav i ”full potential” 😉

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.