Livets berg- och dalbana


Livet Ă€r som en berg- och dalbana, ibland Ă€r det hĂ€rligt och spĂ€nnande och ibland bara skrĂ€mmande och lĂ€skigt och det Ă€r helt ok. Det Ă€r sĂ„ jag vill att mitt liv ska vara. 

Just nu Ă€r jag i en period i livet dĂ€r jag dock stĂ€ller mig i kön och vĂ€ntar lite innan jag sĂ€tter mig i vagnen igen, jag skalar av alla sjĂ€lvpĂ„tagna mĂ„sten och vĂ€ljer bara att göra det som jag behöver göra sĂ„ lĂ€nge mĂ„stet inte pĂ„verkar liv och död. 

Det betyder att jag nu sĂ€ger nej istĂ€llet för ja till vissa personer, uppdrag mm och jag vet att det finns en del som inte tycker det Ă€r okej men jag gör det som Ă€r bĂ€st för min hĂ€lsa. Punkt. 

SjĂ€lvklart avslutar jag det jag behöver avsluta pĂ„ allra bĂ€sta sĂ€tt men i den takt som jag och min kropp och knopp klarar av just nu. Jag hĂ„ller mig inom Nacka den nĂ€rmaste tiden förutom en snabbis till UmeĂ„ nĂ€sta vecka. 

Varför? Jo, för att det har hĂ€nt massor av negativa saker i mitt liv den senaste tiden. TvĂ„ dödsfall inom nĂ€rkretsen, en rejĂ€l halkolycka, tvĂ„ egna bilkrockar, en envis bihĂ„leinflammation, en förkylning, en maginfluensa, en hel del tjafs och brĂ„k, svek mm. 

Ja, ni vet hur det blir nĂ€r det negativa tar över det positiva och sĂ„ vill vi inte ha det. 
Tack och lov har det Ă€ven hĂ€nt positiva saker ocksĂ„ men nĂ€r jag kĂ€nner att den negativa spiralen börjar snurra Ă€r det mitt ansvar att sĂ€tta stopp för det. 

Det gör jag nu och ni som inte förstĂ„r det eller respekterar det – that’s on you! 
Jag Ă€lskar att mitt liv Ă€r som en berg- och dalbana med ett stort varmt kĂ€rleksfullt hjĂ€rta i mitten, precis som jag har. 

Det Ă€r lite som att jag  Ă€lskar att gĂ„ i högklackat Ă€ven om jag behöver ta pĂ„ mig tofflorna ibland. 

VÄga prioritera dig sjÀlv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.