Respektera andras behov av paus

Ibland behöver vi ta paus från alla sociala sammanhang, det kan bero på att vi är sjuka, att vi drabbats av sorg, att någon i vår familj behöver oss etc.

När någon säger till dig att jag behöver en paus, respektera det! Att ringa 10 ggr på en dag, skicka hur många sms som helst eller mail för den delen är inte att visa respekt.

Jag talade med flera vänner om respektlösheten som finns när någon säger ”Nej, jag kan inte hjälpa dig just nu.” eller ”Nej, jag behöver en paus från allt just nu.”.

Vi förundrades alla över hur det kommer sig att ett ”Nej”be nästan alltid genererar ett nästintill maniskt beteende från den som fått Nej:et.

Hur svårt kan det vara att ta ett steg tillbaka och låta den som behöver utrymme få det?

Att säga Nej till någon och Ja till sig själv är för många supersvårt och när vi väl gör det vill vi självklart bemötas med respekt.

Det finns en anledning till att vi säger Nej och vi behöver inte – även om de flesta av oss ändå gör det – berätta för dig varför vi behöver en paus eller säger Nej till dig just nu.

Självklart kan det kännas frustrerande för dig att dina behov eller önskemål inte prioriteras just nu i denna stund men är det verkligen livsviktigt?

Riskerar du bli sjuk eller dö om du ger din medmänniska den tid hon eller han behöver just nu?

Vad är det värsta som kan hända dig om du tar ett steg tillbaka och låter honom eller henne ta sig den tid hon eller han behöver just nu?

Visa respekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.