Respektera andras behov av paus

Ibland behöver vi ta paus frÄn alla sociala sammanhang, det kan bero pÄ att vi Àr sjuka, att vi drabbats av sorg, att nÄgon i vÄr familj behöver oss etc.

NÀr nÄgon sÀger till dig att jag behöver en paus, respektera det! Att ringa 10 ggr pÄ en dag, skicka hur mÄnga sms som helst eller mail för den delen Àr inte att visa respekt.

Jag talade med flera vĂ€nner om respektlösheten som finns nĂ€r nĂ„gon sĂ€ger ”Nej, jag kan inte hjĂ€lpa dig just nu.” eller ”Nej, jag behöver en paus frĂ„n allt just nu.”.

Vi förundrades alla över hur det kommer sig att ett ”Nej”be nĂ€stan alltid genererar ett nĂ€stintill maniskt beteende frĂ„n den som fĂ„tt Nej:et.

Hur svÄrt kan det vara att ta ett steg tillbaka och lÄta den som behöver utrymme fÄ det?

Att sÀga Nej till nÄgon och Ja till sig sjÀlv Àr för mÄnga supersvÄrt och nÀr vi vÀl gör det vill vi sjÀlvklart bemötas med respekt.

Det finns en anledning till att vi sĂ€ger Nej och vi behöver inte – Ă€ven om de flesta av oss Ă€ndĂ„ gör det – berĂ€tta för dig varför vi behöver en paus eller sĂ€ger Nej till dig just nu.

SjÀlvklart kan det kÀnnas frustrerande för dig att dina behov eller önskemÄl inte prioriteras just nu i denna stund men Àr det verkligen livsviktigt?

Riskerar du bli sjuk eller dö om du ger din medmÀnniska den tid hon eller han behöver just nu?

Vad Àr det vÀrsta som kan hÀnda dig om du tar ett steg tillbaka och lÄter honom eller henne ta sig den tid hon eller han behöver just nu?

Visa respekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.