Plus och minus = livet och hur du vĂ€ljer att leva det!

Mitt liv har inte alls varit en spikrak vĂ€g till framgĂ„ng – jag har varit arbetslös, jag har varit övertalig, jag har överlevt sjukdom, jag har förlorat nĂ€ra och kĂ€ra, min pappa tog livet av sig, jag har genomgĂ„tt en skilsmĂ€ssa


Ja, jag lever ett helt vanligt liv precis som vi alla gör men oavsett vad jag har gÄtt igenom har jag aldrig övergett hoppet helt om att Àven den vÀrsta situationen jag varit i kommer att ge mig nÄgot positivt.

Om du kĂ€nner att allt Ă€r svart, att du inte vet vad du vill, att allt kĂ€nns meningslöst, att allt och alla Ă€r emot dig – ta en timeout (det kan handla om en timme, en dag, en vecka) och sĂ€tt dig ner och skriv en plus- och minuslista. Du kommer snart att mĂ€rka vad det Ă€r som ger dig energi (pluslistan) och vad som tar energi (minuslistan).

Försök sedan applicera plussidan i din vardag – kan du fĂ„ mer av det dĂ€r du Ă€r nu? Eller hur ska du kunna fĂ„ mer av det dĂ€r du Ă€r nu? Och gör detsamma för minussidan – hur kan du fĂ„ bort minusen dĂ€r du Ă€r nu? eller hur skall du kunna fĂ„ mindre minus dĂ€r du Ă€r nu?

Det finns plus och minus i allt – tricket Ă€r att oavsett sĂ„ skall det helst vara plus minus noll eller Ă€nnu hellre mer plus för att vi ska mĂ„ bra. HĂ„ller du med?

1 tanke pĂ„ “Plus och minus = livet och hur du vĂ€ljer att leva det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.