Plus och minus = livet och hur du väljer att leva det!

Mitt liv har inte alls varit en spikrak väg till framgång – jag har varit arbetslös, jag har varit övertalig, jag har överlevt sjukdom, jag har förlorat nära och kära, min pappa tog livet av sig, jag har genomgått en skilsmässa…

Ja, jag lever ett helt vanligt liv precis som vi alla gör men oavsett vad jag har gått igenom har jag aldrig övergett hoppet helt om att även den värsta situationen jag varit i kommer att ge mig något positivt.

Om du känner att allt är svart, att du inte vet vad du vill, att allt känns meningslöst, att allt och alla är emot dig – ta en timeout (det kan handla om en timme, en dag, en vecka) och sätt dig ner och skriv en plus- och minuslista. Du kommer snart att märka vad det är som ger dig energi (pluslistan) och vad som tar energi (minuslistan).

Försök sedan applicera plussidan i din vardag – kan du få mer av det där du är nu? Eller hur ska du kunna få mer av det där du är nu? Och gör detsamma för minussidan – hur kan du få bort minusen där du är nu? eller hur skall du kunna få mindre minus där du är nu?

Det finns plus och minus i allt – tricket är att oavsett så skall det helst vara plus minus noll eller ännu hellre mer plus för att vi ska må bra. Håller du med?

1 tanke på “Plus och minus = livet och hur du väljer att leva det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.