Allt är inte alltid som DU tror!

Den senaste tiden har det rasat två debatter i sociala medier som har fått mig att må mindre bra, den ena handlar om kommentarer om personers vikt och den andra om att dela med sig.  Min blogg idag kommer att handla om dessa två.

Om vi börjar med vikt!

När du kommenterar något om någons vikt har du tänkt på att under- eller övervikten kan bero på något, t ex sjukdom. När du kommenterar någons vikt har du tänkt att din kommentar kan vara det som gör att personen trillar över och blir sjuk.

Jag klassas som överviktig. Jag blev sjuk för många år sedan nu. Min sjukdom gjorde att jag inte kunde träna lika mycket som jag brukade och mina mediciner i sig gjorde att jag lade på mig massor av vikt, faktiskt närmare 40 kilo, vikt som jag nu jobbar hårt att få bort. Inte för att jag känner att jag behöver bli vackrare för jag känner mig vacker utan för att jag vill bli hälsosammare.

Jag har vänner som klassas som underviktiga. Många av dem har överlevt eller kämpar med anorexi och bulimi och det var just kommentarer om deras vikt som till sist var den lilla pusselbiten som fattades för att de skulle falla in i sjukdomen.

Jag ber er – tänk en tanke till innan du kommenterar någons vikt.

Och nu går vi över till att dela texter och bilder i sociala medier!

Jag vill poängtera att jag är för att dela med mig av mina texter, mina bilder, ja, allt som finns på min egen sida och på de sidor som jag driver på FB.

Mina sidor på FB är: BerömArbetsmiljö – en god arbetsmiljö,FeedbackLeda projekt, att vara ledare, ledarskap,Konfliktlösning och Kommunikation, kommunicera mera.

Dela hur mycket ni vill, berätta gärna att det kommer från mig men vill ni inte det är jag bara tacksam för att ni sprider mitt budskap vidare. Nästan allt jag skriver har jag lärt mig av livet eller från andra så egentligen handlar det bara om att jag för vidare min tolkning av vad jag tycker är viktigt.

Jag undanber mig dock att hamna i sammanhang som porrsajter, rasistiska sajter, politiska sajter etc. Ja, sajter där jag själv aktivt vill göra ett val om jag vill delta i eller ej men jag tror att ert goda omdöme förstår vilka sajter det handlar om.

Med detta vill jag önska er en härlig vecka – själv har jag semester måndag och tisdag!

Var rädda om er själva och om varandra!

Kramar om er,
Elaine

2 tankar på “Allt är inte alltid som DU tror!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.