Gör dig hörd!

En liten repris från 2016 delar jag med er idag!

Sluta vara tyst. Säg ifrån när du tycker att du blir illa behandlad. Säg ifrån när du ser andra bli illa behandlade. Ta ingen skit och nöj dig aldrig med att vara ett andrahandsval. Du är värdefull!

Du behöver inte acceptera lama ursäkter eller andras blockeringar. Om du inte är god nog för dem är de heller inte god nog för dig. Var god nog för dig själv!

Inse ditt värde och värdesätt dig själv. Du är alldeles för värdefull för att låta andra dra dig nedåt. Välj hellre de som drar dig uppåt och välj framförallt att göra det själv.

Andras misstag är deras och du behöver inte ta ansvar för dessa. Du tar ansvar för dina egna och det räcker bra med det. Lär av dem och gå vidare stärkt av erfarenheten och lärdomen de ger dig.

Vet av egen erfarenhet att det kan vara svårt ibland. Jag kan erkänna att jag har tagit en del skit i mina dagar, jag har tillåtit andra att behandla mig som skit men idag har jag noll tolerans för det.

Så klart jag blir ledsen om det händer men idag är det inget jag fäster så stor vikt vid som jag gjorde förr när jag kände ett behov av att andra skulle gilla mig med allt vad det innebar.

Idag bryr jag mig mer om att jag gillar mig själv med allt vad det innebär. Det är så mycket roligare och gränsdragningen blir så enklare att dra.

Gör din röst hörd och våga säga både JA och NEJ, till dig själv och till andra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.