Att ta ansvar för sina egna beslut

Det händer att jag ibland attraherar människor som har svårt för att ta ansvar för sina egna beslut och istället projicerar sin besvikelse, ilska, irritation etc. på mig och alla andra omkring dem. Har du också sådana personer i din omgivning?

Till dem vill jag bara säga att jag och ”alla andra” kan inte och ska inte ta ansvar för dig och dina beslut. Det ska du göra. Vi andra, alla andra, vi kan bara förhålla oss till de beslut du fattar, vi kan inte ta ansvar för dig och dina beslut.

Jag har också haft situationer i livet då jag valt att skylla mina beslut och misslyckanden på alla andra men mitt liv blev så mycket enklare och framförallt sannare när jag valde att ta eget ansvar för mitt liv. Testa du med!

Livet är inte alltid enkelt, det är lika lätt att göra fel som att göra rätt. Så länge du lär dig av dina misslyckanden och så länge du tar ansvar för de beslut du gör finns det inga fel utan bara erfarenhet…

Våga ta ansvar för dig själv och ditt liv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.