Att bli mobbad eller nobbad…

”De senaste veckorna har jag insett att min kunskap och kompetens inte tas till vara och det spelar ingen större roll vad jag gör sĂ„ kommer de dĂ€r lismande vidriga förklĂ€dda pikarna frĂ„n en person som har noll koll pĂ„ vad vi gör eller vad vi kan och vad vi bör leverera…

….Oavsett vad jag gör eller levererar och hur jag Ă€n försöker lösa utmaningar kommer det alltid ett mail som talar om vad jag borde ha gjort bĂ€ttre och oftast Ă€r innehĂ„llet i mailet inte ens förankrat i den verklighet vi Ă€r i utan nĂ„gon annan form av outtalad förvĂ€ntan frĂ„n den hĂ€r nya chefen som Ă€r sĂ„ osĂ€ker. Vad Ă€r acceptabelt att stĂ„ ut med innan jag anmĂ€ler…?”

SĂ„ började ett mail som jag fick hĂ€romdagen och jag tror vi alla kan kĂ€nnas vid detta. Att vi utses till avdelningens hackkyckling och behandlas rĂ€tt illa. Speciellt illa behandlas starka kompetenta kvinnor av andra kanske mindre starka kvinnor i chefsposition. Jag har i alla fall varit med om det och det var inte alls sĂ„ lĂ€nge sedan…

I mitt fall handlade det om att min sk chef sĂ„gade mig och mitt arbete vid fotknölarna inför kundens hela ledningsgrupp. Den kĂ€nslan – fy fan! Uppdraget finns fortfarande kvar sĂ„ sĂ„ jĂ€vla dĂ„ligt kan jag inte ha levererat, problemet var att jag saknade stöd och support frĂ„n ”mitt” företag.

NÀr jag lÀser mail som det jag nÀmner ovan blir jag genuint ledsen och faktiskt rÀdd eftersom vi har kommit till en arbetsmiljö dÀr vi kan bete oss hur som helst mot varandra utan konsekvenser och forskning visar att det Àr chefer som mobbar mest av alla. Och nÀr chefen mobbar sÀger han/hon att det Àr fritt fram för alla andra att mobba pÄ.

Jag uppmuntrar alla att anmÀla alla former av mobbning pÄ arbetsplatsen oavsett vem det Àr som mobbar dig. VÄga anmÀla chefen om det Àr han/hon som mobbar dig!

Behöver du stöd och stöttning – maila mig sĂ„ ska jag hjĂ€lpa dig att hitta rĂ€tt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.