Att bli mobbad eller nobbad…

”De senaste veckorna har jag insett att min kunskap och kompetens inte tas till vara och det spelar ingen större roll vad jag gör så kommer de där lismande vidriga förklädda pikarna från en person som har noll koll på vad vi gör eller vad vi kan och vad vi bör leverera…

….Oavsett vad jag gör eller levererar och hur jag än försöker lösa utmaningar kommer det alltid ett mail som talar om vad jag borde ha gjort bättre och oftast är innehållet i mailet inte ens förankrat i den verklighet vi är i utan någon annan form av outtalad förväntan från den här nya chefen som är så osäker. Vad är acceptabelt att stå ut med innan jag anmäler…?”

Så började ett mail som jag fick häromdagen och jag tror vi alla kan kännas vid detta. Att vi utses till avdelningens hackkyckling och behandlas rätt illa. Speciellt illa behandlas starka kompetenta kvinnor av andra kanske mindre starka kvinnor i chefsposition. Jag har i alla fall varit med om det och det var inte alls så länge sedan…

I mitt fall handlade det om att min sk chef sågade mig och mitt arbete vid fotknölarna inför kundens hela ledningsgrupp. Den känslan – fy fan! Uppdraget finns fortfarande kvar så så jävla dåligt kan jag inte ha levererat, problemet var att jag saknade stöd och support från ”mitt” företag.

När jag läser mail som det jag nämner ovan blir jag genuint ledsen och faktiskt rädd eftersom vi har kommit till en arbetsmiljö där vi kan bete oss hur som helst mot varandra utan konsekvenser och forskning visar att det är chefer som mobbar mest av alla. Och när chefen mobbar säger han/hon att det är fritt fram för alla andra att mobba på.

Jag uppmuntrar alla att anmäla alla former av mobbning på arbetsplatsen oavsett vem det är som mobbar dig. Våga anmäla chefen om det är han/hon som mobbar dig!

Behöver du stöd och stöttning – maila mig så ska jag hjälpa dig att hitta rätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.