Nu flödar nyårslöftena…

Jag har sedan många år slutat ge löften till mig själv och andra på nyår men jag brukar börja året på samma sätt som jag avslutar det – med reflektion och eftertanke och att sätta mål för året. Mål som jag stämmer av varje månad!

Mina mål för året är att umgås mer med mina hästar (träffa Curre, Essa och Theo minst två gånger i månaden och Rico som står längre bort minst var sjätte vecka), att njuta av varje dag med mina hundar, att ta upp regelbunden träning igen (två-tre gånger i veckan) och att flytta till ett mindre boende.

Jag kommer också att blogga mer aktivt igen (minst två gånger i månaden), ta upp coachningen igen (max en klient per månad) och lansera mina web-utbildningar (fyra stycken) och skriva klart boken (ska vara klar senast i augusti) jag har skrivit på under flera år.

Det sägs att  vi bara klarar av att arbeta mot ett eller två mål åt gången. Har vi mellan tre och åtta mål siktar vi ändå bara mot ett till två mål. Och har vi fler än åtta mål arbetar vi inte mot något mål alls.

Jag hoppas att jag kommer att lyckas nå alla mina åtta mål och det tror jag att det är fullt möjligt då de fyra första egentligen handlar om ett mål – ökad livskvalitet som ger balans och energi – och övriga fyra handlar om – ökad produktivitet som ger arbetsglädje och energi, det blir alltså två egentliga mål ❤

Hur arbetar du mot dina mål och hur många mål arbetar du mot idag?

Och glöm inte bort att även om du kommer att göra det allra bästa för att nå dina mål så…

…händer det att du inte kommer att fixa det alla gånger, alla dagar och det är ok för helt säkert är att när du summerar dagen, veckan, månaden, året så kommer du ha lyckats så otroligt många fler gånger än vad du har misslyckats.

Du behöver inte döma dig så hårt, det finns så många andra som gör det åt dig. Sträck på dig i stället och börja njuta av alla gånger som du lyckas med att göra det bästa. Ett tips är ju att du för statistik på ett enkelt sätt.

Själv skriver jag mina plus och minus på ett A4-ark, en vecka per sida, delar in arket i åtta rutor där jag döper rutorna till Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag och Sammanfattning.

Under Sammanfattning räknar jag samman veckans Plus och Minus, brukar börja med det Måndagen veckan efter för då får jag en bra start på veckan genom att jag ser att veckan som gick gjorde jag mitt bästa flera gånger än motsatsen.

Testa du också! Och säg till dig själv varje dag ”Jag är tillräcklig”, ”Jag är värdefull”, ” Jag gör mitt bästa varje dag”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.