Köpt vänskap?

Har du köpt dig vänskap? Vad menar jag nu med det? Du kan inte köpa vänskap. Nej, det är helt sant då köpt vänskap är allt annat än vänskap.

Det finns olika sätt betalsätt att använda sig av – ett är självklart pengar men det som enligt mig är dyrbarare är din tid. Du vet när du slår knut på dig själv och fixar och trixar allt du kan och lite mer därtill för att göra andra till lags.

När du krattar manegen och hjälper till på alla sätt och vis för att du hoppas att du ska bli sedd och bekräftad och bli en del av den andra personens liv. Du kanske inte ens är medveten om att du gör det. Ofta ljuger vi för oss själva.

Så länge du ger och ger kommer du att vaggas in i en falsk vänskap men i samma stund som du vaknar upp och slutar att ge kommer du att märka att det inte var du som var det viktiga utan det du gav. Det som den andra ”tjänade” på att du faktiskt led av en låg självkänsla.

Mitt tips till alla er som hamnat i en sådan relation är att ni lägger all den tiden på att hela er själva istället för att försöka bli sedd och bekräftad av någon annan.

Du är så värdefull precis som du är och du behöver inte anstränga ihjäl dig eller ge människor mer än din äkta vänskap för att bli sedd och bekräftad och de ”vänner” det inte räcker för är inga människor du behöver ha i ditt liv.

Vårda och värna de äkta människorna i ditt liv och vårda och värna dig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.