Fördelen med att åldras = mod!

Igår fyllde jag femtio år och det känns helt fantastiskt. Jag gav mig själv en veckas semester i present och det har varit och är underbart. Att logga ut från alla måsten och istället njuta av lyxen att bara vara. Jag har inte ens läst mina e-postmeddelanden på en hel vecka 🙂 Helt otroligt skönt!

En annan present som jag gett mig själv är självrespekt fullt ut. Jag sätter gränser som är bra för mig oavsett vem eller vad jag sätter den mot. Tiden är förbi då jag låter någon eller något behandla mig respektlöst. Relationer där engagemanget är enkelriktat, jag är värd dubbelriktat engagemang. Det är vi alla värda.

Naturligtvis gillas det inte av alla men vet ni vad? Det spelar ingen roll för mig. Jag bryr mig inte om att bli kallad besvärlig. Jag har respekten för mig själv nu. Jag är den viktigaste personen i mitt liv och när jag mår bra och tar hand om mig själv fullt ut så mår människorna omkring mig bättre också. Det är helt enkelt en WIN-WIN.

Jag har de senaste fem åren förändrat extremt mycket i mitt liv – på gott och på ont. Det har varit nödvändigt men jag lovade mig själv att när jag fyller femtio skall det inte finnas några relationer i mitt liv som inte är ömsesidiga, som inte är äkta och som inte är på bådas villkor (gäller alla typer av relationer) och vet ni vad – Jag lyckades! 

Det känns så skönt och vet ni vad? Det är tack vare det mod vi får med åren som gör att vi inte längre bryr oss så mycket om vad andra tycker och tänker utan att vi bryr oss mer om vad vi själva tycker och tänker och tänker om oss själva. Det är viktigare för välmåendes skull.

Nu ska jag ägna resterande två semesterdagar till att njuta av att bara vara och att vara stolt över mig själv och allt jag åstadkommit för mig själv och för andra under mina första 50 år!

Tacksam för modet!

🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.