Teamwork – är det en enmansshow?

Svaret på den frågan är ju rätt självklar, eller hur? Hur kommer det sig då att när teamets prestationer och resultat ska presenteras så presenteras det i jag-form många gånger? Jag gjorde si och jag gjorde så. Jag kom fram till detta. Jag, jag, jag…

Ofta är den personen som refererar till att jag har, jag tycker, jag kom fram till mm den personen som arbetat minst med att ta fram leveransen dessutom 😦 Lite ödmjukhet och lyfta fram teamet smakar alltid bäst 🙂

Jag är allergisk mot sådana presentationer. Jag blir faktiskt förbannad när jag hör det. Det är så respektlöst mot sitt team. Många gånger tror jag inte att den som levererar teamets resultat som sitt eget ens tänker på att han eller hon gör det men det betyder inte att det är ok.

Jag tror på att prata mer vi och mindre jag.

Vad tycker du?

me we

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.