Fan vad tjock du är

Häromdagen fick jag förbi ett gäng ungdomar på stan och precis när jag passerade sade en av dem till mig ”Fan vad tjock du är”. Jag stannade upp, tittade honom i ögonen och svarade ”Tycker du? I förhållande till vem?” och fick till svar ”Titta dig i spegeln.”

Det kan säkert vara en del som tycker att jag är tjock, jag har gått upp några kilos efter att jag bröt foten men det spelar ingen större roll för mig. Jag har aldrig varit pinnsmal och kommer aldrig att bli det heller. Jag strävar efter att vara hälsosam och hellre några kilo för mycket än för lite. Stolt stl 40 ❤

Tycker dock att det är beklämmande att vissa människor anser sig ha rätten att tala om för någon annan att hon eller han är tjock (eller smal för den delen).

Jag är stark och trygg  i mig själv och vet att jag duger precis som jag är oavsett min kroppsform. Vem jag är och vad jag står för sitter inte i hur många kilos jag väger utan i hur jag mår och hur jag värdesätter mig själv.

MEN alla, och speciellt inte alla unga kvinnor, har inte arbetat tillräckligt med sin självkänsla och en sådan kommentar, även om den kommer från en främling, kan skada något enormt. TÄNK EFTER FÖRE!!!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.