Jobbångest? Välj arbetsglädje istället!

Överallt i sociala medier kan vi nu läsa om hur jobbångesten slår till…

Låter inte det tokigt? Vore det inte bättre att vi alla skapade oss en arbetsglädje, att vi arbetar med ett arbete, på en arbetsplats och med arbetskamrater som ger oss arbetsglädje istället för jobbångest?

Vi behöver alla vara lediga då och då för att ladda energi men om det är så att vi får ångest för att börja arbeta igen – Är det inte en signal att ta på allvar? Det sägs att signalerna alltid finns där men att det är upp till oss själva att lyssna till dem.

Jag har också varit i situationer i livet där jag bara arbetade på utan att egentligen reflektera över om det var så att jag verkligen arbetade med det jag var bra på och som jag fick arbetsglädje ifrån, eller om jag bara var bra på att arbeta på bra.

Jag har beslutat mig för att alltid välja att min framtid ska innehålla arbeten som jag får arbetsglädje ifrån istället för jobbångest. När jag har semester och ledighet ska jag njuta av den men när det är dags att återgå i vardagen så vill jag känna glädje och energi inför att börja jobba igen.

Lättare sagt än gjort – jag vet det – men vem bangar för den utmaningen, att välja arbetsglädje – inte jag i alla fall.

Mina tips för att skapa arbetsglädje:

  • Lyssna på dig själv och gör det du mår bra av.
  • Omge dig med människor som vill andra människor väl.
  • Våga reda ut konflikter och meningsskiljaktigheter i tid.
  • Arbeta aktivt med beröm och feedback (beröm även dig själv).
  • Våga ha roligt på arbetet. Skratta med dina arbetskamrater.
  • Våga lämna den arbetsplats du inte mår bra på för något nytt.
  • Ta hand om dig själv såväl psykiskt som fysiskt

Välj arbetsglädje!Happiness and success comes from using all of your potential!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.