Har du varit elak?

Det har jag varit. Hur trist det än är att erkänna det så har de allra flesta människor varit elak mot någon – medvetet eller omedvetet.

Till synes helt oprovocerat kan du råka ut för taskigheter från en person eller avsiktligt själv göra någon annan ledsen. Hur kommer det sig att människor är elaka mot varandra?

När en persons självkänsla är lägre än vanligt – och visst vet vi alla hur det kan kännas – kan han eller hon känna sig irriterad och frustrerad och då kan det tyvärr resultera i att han eller hon säger eller gör något som han eller hon normalt inte skulle göra.

I denna svåra och onormala situation kan personen såra personer i sin omgivning med elaka kommentarer och handlingar.

Det är viktigt att påminna sig om att det agerandet oftast handlar mer om personen som gör dem och den situation han eller hon befinner sig i – än om personen som är föremål för dem och att vi alla kan hamna i perioder med en svajig självkänsla.

Viktigt att komma ihåg är att bara för att man säger eller gör något elakt behöver man inte vara taskig eller elak som person.

Och om du personligen tar åt dig av andras taskigheter och elakheter är det troligen så att du behöver träna din egen självkänsla.

Glöm inte bort att till 99 % är de flesta snälla mot varandra. Tänker du verkligen låta 1 % felsteg betyda mer i din relation till den eller de som mår dåligt just nu?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.