Vad är det sämsta med att arbeta som interimskonsult?

Dålig arbetsmiljö och ett svagt ledarskap är det sämsta med att arbeta som interimskonsult och med det menar jag de chefer som ger interimskonsulten ett uppdrag samtidigt som de meddelar den egna organisationen något helt annat. Det gör att medarbetarna kommer att ogilla interimskonsulten direkt och att hon eller han inte ens får chansen att fullgöra sitt uppdrag. Mitt tips till alla som tar in interimskonsulter är att var ärlig mot både medarbetarna och den ni hyr in om vad uppdraget består i.

Har det hänt dig att det blivit så?

Ja, ett par gånger och det sliter enormt. Det är aldrig roligt att hamna i en organisation med en ledning som inte vågar vara ärlig om det uppdrag som interimskonsulten fått även till sina medarbetare.

Ofta kommer vi ju in i organisationer som fungerar mindre bra och där vårt uppdrag är att belysa det och föreslå en lösning som fungerar bättre. Klart att det kan uppfattas som kritik när vi för fram våra analyser, slutsatser och förslag till förbättringar men å andra sidan är det ju precis det som vi har anlitats till att göra.

Vad är det bästa med att arbeta som interimskonsult?

Att få möjligheten att komma in och kunna hjälpa företag och organisationer att utmana sitt sätt att arbeta, att ge en annan syn på hur man kan göra och att få träffa nya människor i olika branscher. Lärorikt och roligt!

Dessa tre frågor är några av dem som jag fick under en intervju för en tidning idag. Resten av frågorna och intervjun i dess helhet kommer inom kort. Jag kommer att berätta när, här på bloggen. Håll utkik!

pexels-photo-533189.jpeg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.