Prata positivt med dig själv, dag 6/21.

Dag 6:

Snart är den första veckan över. I morgon kommer utlovade menytips 🙂

Dagens mentala tips:

Prata positivt med dig själv. Det kanske känns ovant, men att prata positivt med sig själv minskar upplevelsen av ansträngning. Börjar man däremot tvivla och säga negativa saker till sin hjärna – samma hjärna som driver musklerna i benen –  då påverkas prestationen negativt. Det är viktigt att tänka positivt, men det tycks vara ännu viktigigare att även prata positivt med sig själv. Ett bra mantra bör vara kort, stärkande och kärnfullt.

Dagens kosttips:

Drick massor av vatten, igår tipsade jag om citron, idag att skiva ner gurka i vattnet. Jo, det är sant att gurkan till 96 procent består av vatten. Men den innehåller även antioxidanter och C-vitamin, som är viktig näring för att kroppen ska fungera.

Påminner också om att äta ofta och på bestämda mattider. Märker själv att när jag slarvar att kroppen och knoppen kommer ur fas.

Dagens träningstips:

Ta sovmorgon och njut av att vara ledig. Du är ledig från träningen, men gör ­gärna något fysiskt som trädgårds­arbete, en utflykt i skogen med familjen eller något annat kul där hela familjen eller vänner kan vara med.

Kram,

Elaine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.