Håll hårt i dina vänner

Dag 5:

Nu är det fredag och helgen är på G. Ibland är det en utmaning med helger när vi försöker tänka på vår hälsa eftersom det är så lätt att falla ur sunda vanor och ännu enklare att falla in i osunda.

Dagens mentala tips:

Umgås med dina vänner då det fyller oss (oftast) med positiv energi. När du lämnar dina vänner efter en stund av trivsamt umgänge har du inte bara haft det roligt, studier har visat att det också har stor betydelse för din hälsa. Visste du att du kan minska produktionen av stresshormonet kortisol genom att umgås med dina bästa vänner? Så håll hårt i dina nära vänner – även av rent hälsomässiga skäl.

Dagens kosttips:

Drick mycket vatten. Smaksätt gärna med citron, gurka, apelsin, ingefära eller något annat du gillar. Jag brukar starta dagen med ett glas citronvatten.
Citron har många bra egenskaper och här är en av dem:
Stress- och sårläkande Fruktens höga innehåll av askorbinsyra verkar även inflammationsdämpande och sårläkande. Vid sidan av vitamininjektionen, har citronskalets oljor visar sig ha energigivande egenskaper – något som kan dämpa känslor av stress, oro och ångest.

Dagens träningstips:

Visste du att när vi promenerar rensar vi huvudet och boostar produktionen av endorfiner, vilket bidrar till en minskad mängd stresshormoner.

Det är skönt att (arbets)veckan är slut ­– njut av detta – men du hinner få in ett kort träningspass. All träning är bättre än ingen och så lite som 30 minuters promenad har stor effekt. Genomför promenaden i högt tempo. Sträck på dig ordentligt, ta djupa andetag och låt luften komma djupt ner i lungorna. Känn hur hela ­kroppen blir syresatt, tänk dig att du ­andas in kraft och andas ut restprodukter från (arbets)veckan som gått.

Kram,

Elaine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.