Mot nya mål…

Dag 2:

Så bra att du satt dina mål. Var det svårt? Det är viktigt för att nå dit du vill. Annars blir det lite som att sätta sig i bilen och köra iväg utan att veta vart du ska och det gör vi ju inte, eller hur.

Att förändra något gör vi för vår egen skull, speciellt våra hälsomål, men som du vet. Mår du bra i dig själv mår de i din omgivning också bättre. Det är alltså en win-win-win att må bra 🙂

Dagens mentala tips:

Ge dig själv beröm för tre saker som du är bra på! Ställ dig framför en spegel och ge dig själv berömmet högt och tydligt. Skriv sedan ner det på ett papper och lägg pappret på ditt sängbord så att du ser pappret varje gång du vaknar.

Dagens kosttips:

Sätt fasta tider för dina mål. Sätt alarm på mobilen. Ät med 3-4 timmars intervall. Jag äter frukost 6.30, mellanmål 9.30, lunch 12.30, mellanmål 15.30 och middag 18.30. Att jag sätter alarm är för att jag inte ska missa något mål. Så lätt att hoppa över och en av framgångsfaktorerna är just regelbundet födointag.

Dagens träningstips:

Idag är det dags för lite tempoökningar. Gångpasset ska vara minst 30 minuter (kan du och vill du gå längre tid är det super). Variera tempot så att du blandar din ­normala gånghastighet med snabbare ­perioder för att få upp pulsen lite. ­Detta belastar kroppen mer och du ­får bättre resultat eftersom kroppen ”chockas” av temposvängningarna.

Börja med 10 minuter i normalt tempo, därefter 5 minuter i ett högre tempo som ska ­upplevas som lätt ansträngande, sedan 5 minuter i normalt tempo, 5 minuter i ett högre tempo och därefter 5 minuter i normalt tempo. Du ­ska känna att andnings­frekvensen ökar.

Du gör det här för din skull. För att du är värd det. För att du tar dig själv och din hälsa på allvar. Du är bra. Bra jobbat!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.