Att ändra en vana…

tar betydligt längre tid än de 21 dagarna som många av oss fått ta del av MEN det är en riktigt bra början.

2017 har 21 dagar kvar och jag tänkte bjuda på 21 tips här på bloggen (ett om dagen året ut) så häng gärna med, tips som jag själv kommer att följa för att helt komma tillbaka till mina rutiner igen efter en rätt så tuff höst med många resor och utmaningar av olika slag.

Dag 1:

Att förändra något tar tid och är en process. Var snäll mot dig själv!

Dagens mentala tips:

Sätt smarta mål! Specifika, Mätbara, Avgränsade, Realistiska, Tidsbestämda och Accepterade.

Du behöver skriva ner dina mål och stämma av dem en gång per vecka. Sätt en bestämd dag, ett bestämt klockslag, och för dagbok. Ge dig själv en succébok! Jag köpte en oerhört vacker bok där jag skriver ner mina mål och hur det går.

Jag satte tre mål när jag började min resa 2016, minus 50 kg innan jag fyller 50, träna minst 2 träningspass per vecka och att komma i stl 38/40, dvs M. Jag stämmer av mina mål varje onsdag, klockan 0600. Och just nu ligger jag enligt plan, det jag har kvar att uppnå innan den 10 oktober 2018 är de sista kilona… träningen och storleken på kläder har jag redan nått.

Mina mål de här kommande tre veckorna är:
– Träna 3-4 pass i veckan.
– Planera min mat smartare.
– Skratta varje dag.

Dagens kosttips:

Ät ofta och lite varje gång. Jag äter 5 ggr per dag Frukost, Mellanmål, Lunch, Mellanmål och Middag. Tänk 70/30, att 70% av det du stoppar i dig är hälsosamt för kroppen och 30% njutbart för knoppen.

Menyförslag kommer senare i veckan. Först behöver vi komma in lite i att äta ofta och lite mindre portioner. Skriv upp allt du äter.

Dagens träningstips:

Första dagen börjar vi lite lugnt. Gå 30 minuter i behagligt tempo. Tänk på tekniken. Håll armarna ganska tätt inpå kroppen med ungefär 90 graders vinkel i armbågarna och händerna lätt knutna. Gå med stolt hållning med rak rygg och pressa fram bröstet så arbetar lungorna bättre.

Nu är du igång! Du kommer märka skillnad även om vi börjar med små steg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.