Jag är orolig

…över vad som händer just nu.

I veckan utmålades en väninna som lögnare och jag vet inte vad för att hon i ett inlägg på FB berättade om hur ett företag valt att inte sälja en produkt. Jag häpnar över hur en del personer valde att kommentera hennes inlägg. Rena rama personangreppen. Direkt sattes lynchmobben igång.

Det skrämmer mig. Det skrämmer mig att det finns så många som känner att de har rätten att döma någon, hoppa på någon, förnedra någon bara för att de berättar om självupplevda händelser.

Vi ser det varje dag nu och det oroar mig. Hur kommer det sig att vissa anser sig sitta på den enda sanningen i alla lägen? Att de vet vad som är sant i en situation där majoriteten av dem inte var med.

Jag är inte perfekt. Jag gör massor av misstag. Jag lär av dem och jag försöker varje dag bli en bättre person idag än jag var igår. Jag lyckas inte alltid men jag lyckas fler gånger än vad jag misslyckas. Jag fungerar bra med de flesta men inte med alla. Jag har bra dagar och jag har mindre bra dagar etc. Känner du igen dig? Vi är alla lika och vi fungerar även hyfsat lika.

Tyvärr är det så att en del personer far med osanningar om andra, omedvetet eller medvetet, och det är inte okej anser jag. Speciellt dåligt är det när de som utsätts inte ens får möjligheten att försvara sig eller förklara sig. Det är verkligen ett rättvisehaveri när människor blir dömda ohörda. Det skrämmer mig.

Varje dag utsätts någon för olika typer av trakasserier, hot, lynchmobbning, mobbning etc. Det är verkligen inte okej och det behöver vi sätta stopp för. Överallt sker det och alla kan drabbas. Den som drabbas när drevet går bestraffas för öppen ridå. Vi borde vara bättre 2017. Vi är smartare än det här.

Vem som helst kan säga vad som helst om vem som helst och komma undan med det – oavsett om det som sägs är sant eller inte. Är det verkligen så vi vill ha det?

1 tanke på “Jag är orolig

  1. Tyvärr tappar ofta folk omdömet när dom kommenterar / skriver på fb. Verkar som gamla hämningar måste ut över andra. Därför har jag bl.a dragit ned kraftigt på inlägg och kommentarer.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.