Jag Àr orolig

…över vad som hĂ€nder just nu.

I veckan utmÄlades en vÀninna som lögnare och jag vet inte vad för att hon i ett inlÀgg pÄ FB berÀttade om hur ett företag valt att inte sÀlja en produkt. Jag hÀpnar över hur en del personer valde att kommentera hennes inlÀgg. Rena rama personangreppen. Direkt sattes lynchmobben igÄng.

Det skrÀmmer mig. Det skrÀmmer mig att det finns sÄ mÄnga som kÀnner att de har rÀtten att döma nÄgon, hoppa pÄ nÄgon, förnedra nÄgon bara för att de berÀttar om sjÀlvupplevda hÀndelser.

Vi ser det varje dag nu och det oroar mig. Hur kommer det sig att vissa anser sig sitta pÄ den enda sanningen i alla lÀgen? Att de vet vad som Àr sant i en situation dÀr majoriteten av dem inte var med.

Jag Àr inte perfekt. Jag gör massor av misstag. Jag lÀr av dem och jag försöker varje dag bli en bÀttre person idag Àn jag var igÄr. Jag lyckas inte alltid men jag lyckas fler gÄnger Àn vad jag misslyckas. Jag fungerar bra med de flesta men inte med alla. Jag har bra dagar och jag har mindre bra dagar etc. KÀnner du igen dig? Vi Àr alla lika och vi fungerar Àven hyfsat lika.

TyvÀrr Àr det sÄ att en del personer far med osanningar om andra, omedvetet eller medvetet, och det Àr inte okej anser jag. Speciellt dÄligt Àr det nÀr de som utsÀtts inte ens fÄr möjligheten att försvara sig eller förklara sig. Det Àr verkligen ett rÀttvisehaveri nÀr mÀnniskor blir dömda ohörda. Det skrÀmmer mig.

Varje dag utsĂ€tts nĂ„gon för olika typer av trakasserier, hot, lynchmobbning, mobbning etc. Det Ă€r verkligen inte okej och det behöver vi sĂ€tta stopp för. Överallt sker det och alla kan drabbas. Den som drabbas nĂ€r drevet gĂ„r bestraffas för öppen ridĂ„. Vi borde vara bĂ€ttre 2017. Vi Ă€r smartare Ă€n det hĂ€r.

Vem som helst kan sĂ€ga vad som helst om vem som helst och komma undan med det – oavsett om det som sĂ€gs Ă€r sant eller inte. Är det verkligen sĂ„ vi vill ha det?

1 tanke pĂ„ “Jag Ă€r orolig

  1. TyvÀrr tappar ofta folk omdömet nÀr dom kommenterar / skriver pÄ fb. Verkar som gamla hÀmningar mÄste ut över andra. DÀrför har jag bl.a dragit ned kraftigt pÄ inlÀgg och kommentarer.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.