Budget…

Just nu pĂ„gĂ„r det budgetarbete i mĂ„nga företag och organisationer i vĂ„rt land. Och apropĂ„ budget. Även om det kan te sig banalt att prata pengar nĂ€r det handlar om mĂ€nniskors liv, sĂ„ Ă€r friska medarbetare naturligtvis lĂ„ngt mycket lönsammare Ă€n sjuka. SĂ„ det Ă€r inte bara ur individens perspektiv som arbetsmiljön Ă€r viktig.

Hela vĂ„rt samhĂ€lle och alla vĂ„ra företag förlorar stort pĂ„ om vi inte fĂ„r stopp pĂ„ den skenande ohĂ€lsan. Företagens viktigaste tillgĂ„ng Ă€r och kommer alltid att vara de vĂ€lmĂ„ende medarbetarna – de som kan prestera och samtidigt ha en hĂ„llbar balans mellan arbete och privatliv. Medarbetarnas vĂ€lmĂ„ende gör företagen vĂ€lmĂ„ende. SĂ„ enkelt Ă€r det och Ă€ndĂ„ ter det sig vara sĂ„ svĂ„rt att förstĂ„ för sĂ„ mĂ„nga.

Chefen – hur gör du nĂ€r du budgeterar? Finns det en post i din budget för att skapa en psykosocial hĂ„llbar arbetsmiljö? Ser du dina medarbetares vĂ€lmĂ„ende som en friskfaktor, en framgĂ„ngsfaktor? VĂ€rdesĂ€tter du dina medarbetares hĂ€lsa? Skapar du möjligheterna för att dina medarbetare ska mĂ„ sĂ„ bra som det Ă€r möjligt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.