Är grannens gräs verkligen grönare?

Tänks så många av oss som sneglar över till grannens gräsmatta och tycker att den är så mycket snyggare, så mycket grönare, så mycket bättre än vår egen.

Vad är det som får oss att känna så och hur kommer det sig att vi konstant utsätter oss för den orättvisa jämförelsen med andra.

Nu pratar jag inte bara om en gräsmatta som ni förstår utan detsamma gäller ju för nästan allt – våra relationer, våra arbeten, vårt utseende, våra kroppar etc. Många gånger tror vi att vi blir lyckligare av att leva mer som grannen.

Men det är inte grannens liv du lever och ditt liv är unikt för dig. Gör det allra bästa av det utan att konstant tro att alla andra har det bättre eller är bättre än vad du är. Du är precis lika bra som alla andra.

Att vara lycklig på riktigt är inget som syns på utsidan utan något som på riktigt känns på insidan. Lycka är inte fasaden som syns utan grunden som står solid under och bakom det som syns.

Grundtryggheten du känner när du accepterar dig själv fullt ut och älskar dig själv med sina plus och dina minus. Det är okej att inte vara felfri, faktum är att det är först när du omfamnar dina minus som du blir hel på riktigt.

Livet är en kaskad av färger och din gräsmatta är precis lika grön som grannens!

Våga tro på dig själv. Du är så bra! Bäst av alla på att vara just den fantastiska människa som just du är.

Med det önskar jag dig en härlig dag med massor av sol – i hjärta och sinne – och utomhus förstås men även om det regnar hos dig idag kom ihåg:

Efter regn kommer solsken ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.