TĂ„lamod ger friskare resultat!

Alla som varit sjuk, oavsett fysiskt eller psykiskt, vet att det tar ett tag att komma tillbaka pĂ„ topp. 

De absolut flesta förstĂ„r det och visar respekt och empati men sĂ„ finns det ett fĂ„tal som inte har nĂ„gon som helst förstĂ„else för att tillfrisknande inte hĂ€nder över en natt.  Ă„ven nĂ€r vi friskförklarats behövs det, i vissa fall, en del tid innan vi Ă€r tillbaka med full kraft. 

MĂ„nga chefer krĂ€ver 200% arbetsinsats direkt efter Ă„terkomst till arbetet, skriker efter sjukintyg Ă€ven nĂ€r vi kommer tillbaka efter sjukskrivning eftersom vi inte alltid kan leverera till 100% frĂ„n dag 1. 

Ett sĂ„dant agerande tyder inte pĂ„ nĂ„got annat Ă€n att chefen Ă€r osĂ€ker och att hon/han inser att en hel del av rehabiliteringens framgĂ„ng ligger pĂ„ henne/honom och att hen inte vet hur hen ska göra. 

IstĂ€llet för att sĂ€tta sig in i det sjĂ€lvklara, att ge personen som behöver stöd, förstĂ„else, tid och hjĂ€lp gör chefen precis tvĂ€rtom och det dröjer inte lĂ„ng tid innan medarbetaren Ă€r sjukskriven igen. 

En chef som jag beskriver ovan Àr ofta en chef som har flera medarbetare sjukskrivna, en organisation som inte fungerar, otydliga mÄl och ett inkonsekvent ledarskap och en hög personalomsÀttning.

Det bĂ€sta Ă€r att det enda som behövs för att Ă€ndra den negativa spiralen Ă€r att visa medmĂ€nsklighet, respekt och vara tydlig i sitt ledarskap och kommunicera ut organisationens mĂ„l. 

Det i sig kommer att göra att sjuktalen minskar, rehabiliteringsprocessen gÄr snabbare och medarbetarna stannar kvar! Visst Àr det bra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.