Onödigt överflöd…

En av fördelarna med att tillbringa ofrivillig tid hemma (läs envis förkylning) är att när jag tröttnar på att vila får tid att se över vilka saker jag egentligen har hemma (ja, ni förstår hur tråkigt jag har det just nu 🙂 )…

Inser att jag har alldeles för många saker som jag varesig behöver eller använder. Räknade till exempel mina väskor igår och kom upp till det hisnande antalet 107 st. 107 st!!! Hur är det ens möjligt? Jag kanske använder fem av dem. Nu är ju inte alla väskor up to date eftersom jag tydligen har sparat alla väskor jag haft genom åren 🙂 Kan säga att det röda tråden genom åren hos mig visade sig vara svart 🙂

Den som sade att ”Man kan inte ha för många väskor och skor.” Den hade fel. Man kan absolut ha alldeles för många väskor och skor. Det har jag i alla fall men det ska jag ändra på. Det ska säljas, lämnas till välgörenhet och slängas. Det ska rensas bland väskor, skor, kläder – ja, allt. Allt som inte används ska bort. Förhoppningsvis hitta andra hem där de kommer till nytta.

Detsamma gäller annat i hemmet. Jag (och min sambo) har alldeles för mycket prylar. Lite kan vi kanske skylla på att två fullt utrustade hem blev ett men hur kommer det sig att vi har så mycket prylar? Jag gissar att det ser ut som hos oss i många hem – vi har onödigt många prylar. Bra prylar visserligen men blir vi lyckligare av alla prylar? Eller blir vi olyckligare?

Har ni sett de här tv-programmen när de visar hem till sk Samlare? När hemmen är så fyllda med saker så att människan inte får plats? Ja, jag är väl inte riktigt där än 🙂 men visst är det en skrämmande tanke…?

Jag ska omvandla dessa oanvända prylar till något bra. Jag ska sälja, ge bort och de pengar jag får in vid försäljning ska jag skänka till något välgörande ändamål. Kanske starta upp en egen välgörenhetsfond som kan hjälpa vanliga människor i vardagen.

2017:s plan är att ta bort allt i mitt liv som dränerar mig på energi och faktum är att, förutom relationer och situationer som inte fungerar,  jag tror att oanvända saker endast tillför negativ energi för någonstans därinne så gnager det där dåliga samvetet att inte använda det man köpt, det är ju bara så fel.

Hur många av er har onödigt överflöd? och hur gör ni för att rensa bort den negativa energin det medför?

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.