Relationer – är ingenting för veklingar…

brukade min pappa säga till mig och så rätt han hade i det för är det något som är utmanande så är det just relationer.

Fungerande relationer är det bästa som finns och relationer som inte fungerar är bland det värsta som finns. Tycker jag!

För att få en relation att fungerar behöver det vara någon form av balans i relationen, ett gemensamt intresse och engagemang. Att ha ensidiga relationer håller ett tag men förr eller senare kommer den som ensidigt engagerar sig att lämna relationen – oavsett relationens typ.

Jag ser över mina relationer med jämna mellanrum, ser över hur engagerad jag är och hur ömsesidig jag upplever att relationen är. Ibland inser jag att jag inte engagerar mig tillräckligt och då ställer jag mig frågan vad jag kan göra bättre och om jag vill öka mitt engagemang. Hur gör du?

Ibland händer det att jag inser att det bara är jag som engagerar mig, den som håller relationen vid liv och då ställer jag mig frågan varför ska jag nöja mig med det. Varför ska någon nöja sig med det? Är det någon jag vill ha kvar i mitt liv berättar jag för personen hur jag upplever det för att hitta tillbaka till en sund balans. Är det någon som jag inte längre har något gemensamt med låter jag bara relationen rinna ut i sanden. Är det meningen att relationen ska ta fart igen kommer våra vågar att korsas åter. Hur gör du?

Jag har lovat mig själv att mina relationer – oavsett typ – ska vara sunda, byggas på gemensamt engagemang annars får det vara. Relationer är ju lite som ett bankkonto har någon sagt. Om du bara tar ut och tar ut, så tar pengarna slut. Du måste skapa balans och varva uttagen med insättningar för att skapa ett positivt saldo. Om alla strävar efter att sätta in mer än de tar ut så kommer vi alla få positiva saldon och bättre relationer.

Vårda och värna dina nära och kära. Ta ingen eller inget för givet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.