KĂ€nner du igen dig? Del 2

2014 köpte jag in mig i tvÄ riktigt dÄliga affÀrer, dels en restaurangrörelse som skulle servera hÀlsosam mat och dels i ett andelsbolag för hÀstar. BÄda har jag lÀmnat bakom mig nu med rejÀlt med minus i kassan.

RĂ€knade ut att bara förlusten för min del (1/20-del) i andelsbolaget blir nĂ€rmare 30.000 kr… men vinsten av den affĂ€ren var att jag kunde köpa loss min Ă€lskade Curre för nĂ€stan precis ett Ă„r sedan ett par veckor sĂ„nĂ€r och han har ju varit allt annat Ă€n en förlustaffĂ€r so far. Tack Curre. Du Ă€r bĂ€st!

Gemensamt för bĂ€gge förlustaffĂ€rerna var att jag fattade beslutet att gĂ„ in dem nĂ€r jag var i obalans och att jag inte tog mig tiden att sĂ€tta mig in i affĂ€ren fullt ut utan valde att lita fullt ut pĂ„ de som ”kunde” mer. NĂ„vĂ€l, det fĂ„r ses som lĂ€ropengar…

2015 och 2016 har varit utrensning för mig, dĂ€r jag stĂ€dat bort allt som inte Ă€r bra för mig och jag har tagit tillbaka kontrollen över mig sjĂ€lv och mitt liv fullt ut. Det Ă€r sĂ„ otroligt skönt att göra det och efter hĂ„rt slit sĂ„ börjar jag nu se en riktigt ljus framtid pĂ„ alla fronter…

NÀr jag gick in i 2016 var jag en olycklig, ensamstÄende, överviktig, otrÀnad tvÄhundsmamma och hade en mycket osÀker inkomst. Nu nÀr jag gÄtt in i 2017 Àr jag lycklig, sambo, normalviktig, trÀnad, tvÄhundsmamma, trehÀstmamma och har en lÄngsiktig sÀker inkomst.

Hur har jag lyckats med det? Jo, jag satte upp tydliga mÄl och bestÀmde mig för att nÄ dem. Jag har tagit hjÀlp dÀr jag har behövt ta hjÀlp men framförallt har jag prioriterar mig sjÀlv och min hÀlsa. Jag sÀtter ocksÄ tydligare grÀnser idag vilket har gjort att min umgÀngeskrets och min kundkrets har förÀndrats och förbÀttrats. Jag stÄr inte lÀngre pÄ ett ben utan jag har en lÄngsiktig plan som fungerar.

VÄga ta kontrollen över ditt liv pÄ alla plan, personligt, privat, arbetsmÀssigt, hÀlsomÀssigt, samarbetsmÀssigt etc. Alla du har i ditt liv idag kanske inte kommer att Àlska det men det rÀcker ju med att du Àlskar det och att du Àlskar dig, eller hur?

VĂ„ga lĂ€mna de relationer som du inte mĂ„r bra av, oavsett relationens karaktĂ€r… jag har lĂ€mnat vĂ€nskapsrelationer, affĂ€rsrelationer, kundrelationer, familjerelationer bakom mig för att komma dit idag.

Har det varit lÀtt? Nej, det har varit lite av en boxningsmatch med mycket blod, svett och tÄrar. Har det varit vÀrt det? Ja, det har det varit. Besluten har varit 100% rÀtt.

NÀr jag mÄr bra sÄ skapar det Àven positiva energier till dem som Àr omkring mig.

Smittas MedCitat.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.