Självinsikt inte alltid så kul men alltid BRA!

IMG_6643

När man äntligen vaknar upp och så tydligt ser sin egen del i den konflikt man hamnat i, det är då man på riktigt kan lösa den.

Inser att jag har varit en fucking drama queen den senaste tiden, visst har det funnits fog för mig att att reagera men inte alls i den proportion som jag har agerat. Jag har till och med varit omedvetet elak, känner jag.

Det handlar om rädslor och osäkerhet – mina egna tillkortakommanden har gett mig hjärnspöken och jag tappade en stund bort mig själv och jag agerade på ett sätt som är helt främmande för mig. Märklig känsla när man inte känner igen sig själv.

Jag har bett personen om ursäkt men det gör ju ingenting av det jag sagt och gjort okej, däremot vet jag nu vad jag kan och ska göra annorlunda from idag.

Tänk så lätt det är att lägga allt ansvar på någon annan fast jag såväl vet att jag själv äger ansvar för mitt liv, mina känslor, hur jag reagerar och mitt agerande.

Livet är fullt av de misstag vi gör. Vi får alla ta och ska ta konsekvenserna av vårt agerande, av våra val!

Så när du gör fel och inser det – Gör om. Gör rätt! Be om ursäkt om du skadat/sårat någon annan på vägen.

Glöm inte bort att förlåta dig själv också! Det är mänskligt att fela, du är aldrig fel, du har bara gjort fel och det kan du rätta till och lär av ditt misstag så att du gör annorlunda och bättre från och med idag!

Hur gör du när du kommer till självinsikt av det här slaget?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.