Leva för din egen skull

Utdrag ur en av mina krönikor 2012:

Om vi inte lever enligt våra egna värderingar och vårt handlande inte stämmer med vår egen övertygelse är det lätt att vi får problem med vår personliga integritet. När vi själva inte följer vår egen övertygelse försvagar vi vår egen självkänsla. Det är våra egna åsikter om oss själva som formar vår självkänsla – inte någon annans.

Till sist handlar självkänsla om viljan att leva. Kärleken till livet. Kärleken till livet är den största kicken man kan uppleva anser jag. När du kommit så här långt inser du att ”leva för din egen skull” inte handlar om egosim. Tvärtom – du ser att det är du och inte andra människor som skapar din trygghet, styrka och vänlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.