Hur gör jag egentligen?

”Jag ser dig som en uppstartare, Elaine, sade en person som jag respekterar mycket till mig och ställde sedan frågan ”Kan du avsluta också?”

Otroligt intressant frågeställning. Jag har alltid sett mig som en avslutare. Som en person som alltid levererar det som utlovats (även om det ibland tar lite längre tid än jag önskar) och när jag ser tillbaka på mitt liv – yrkesmässigt – så ser jag att jag ofta har kommit in i projekt för att städa, rensa och ordna upp när det inte har blivit så bra från början. 

Det senare kräver sin man eller kvinna då vi i de läget ofta blir de som alla tycker det är okej att skylla allt på… trots att vi inte gör annat än att försöka rädda det som räddas kan. 

Jag är ju totalt orädd för konflikter, jag duckar inte, försöker alltid lösa dem och när det inte går väljer jag att ta mig ur ekvationen för konflikter löser man tillsammans inte ensam och ibland når man inte fram till den man behöver lösa konflikten med. Då är det bättre att ta ett steg tillbaka och göra det bästa möjliga av en svår situation.

Jag är målinriktad, jag driver mot målet, jag förväntar mig att alla som är med driver mot målet och ser målet framför egen prestige. Jag skiljer också på person och prestation, det är viktigt för mig. Föredrar konstruktiv feedback och samarbete som bygger på samarbete framför att någon ställer krav på mig som hon/han inte lever upp till själva.

Jag har startat upp fler ”egna” projekt än vad jag har avslutat men det beror mest på att jag valt att avsluta min anställning och då får man sällan lyxen att ta med sig sina pågående projekt, även om det senare har hänt vid flera tillfällen. Jag dock har avslutat massor av projekt som jag inte har påbörjat själv.

Jag inser att jag är allsidig, jag ser när jag tittar på min projektportfölj att jag totalt sett har avslutat fler projekt än vad jag har påbörjat och att jag har städat upp i rackarns många projekt. Kanske är jag en avslutande städare som också startar upp och stökar till:) Kanske dags att bestämma sig för en av dessa färdigheter? Måste jag vara det ena eller det andra när jag helst vill vara både ock. Tycker om variationen att ibland gör det ena och ibland det andra.

Jag är allsidig även här inser jag. Jag kan mycket om mycket med det jag kan mest om är människor. Det betyder inte att jag fungerar tipptopp med alla utan att jag vet när det är dags för mig att ta mig ur en ekvation som inte gynnar målet/projektet.

Vad är du? En uppstartare? En avslutare? Eller….?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.