Vågar du slå av mobilen?

Förr hade jag alltid en mobilfri dag i veckan (oftast lördagar) för att kunna koppla av helt under ett dygn. Det var så skönt, så befriande, så avkopplande men så kom en period jag ramlade in i gamla vanor igen och blev tillgänglig dygnet runt igen.

I veckan valde jag att återigen stänga av mobilen och har varit mobilfri i princip hela helgen och så skönt det har varit. Att inte vara tillgänglig dygnet runt, att välja själv. Det borde vara självklart men efter mobilernas intåg tror jag att  många med mig själv har blivit för tillgängliga.

Världen fungerade bra även då vi bara var tillgängliga för jobbet på arbetstid, då det bara fanns fasta telefoner och internet kallades en fluga av en av våra dåvarande ministrar. Världen fungerade bra utan att vi var tillgängliga dygnet runt.

Jag är en sådan typ av person som ger 100% eller inget, det gäller oavsett om det är arbete eller privat. Jag ger allt av mig själv, det har jag alltid gjort på gott och på ont och jag har många gånger satt arbetet och mina vänner före mig själv fast jag vet att det är först när jag mår bra som jag kan ge mitt bästa till min omgivning.

Så nu tar jag tillbaka den goda vanan och vågar stänga av för min egen skull, inte bara mobilen, utan allt jag behöver stänga av för att få en bra balans i mitt liv. För min skull, för  mina trolls skull och för det som är viktigast för mig – min hälsa och mitt välmående.

Vågar du stänga av?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.