Sjuk men ändå på jobbet? Varför?

Det är så viktigt att prioritera att bli frisk… ju fortare du vilar ju snabbare kommer du tillbaka i arbete efter sjukdom.

Jag hör till dem som tidigare bet ihop och arbetade när jag var sjuk… och även nu när jag blir sjuk så tror jag att jag ska komma tillbaka till arbetet snabbare än det är möjligt… så korkat att tänka så. Självklart ska vi få ta oss tiden att bli friska… våga prioritera att bli frisk!

Gå inte tillbaka till arbete för tidig för då kommer det ta längre tid för dig att bli frisk och det förlorar alla på – du, dina kollegor och din arbetsgivare!

ELAINE BRESKE HIRSCHER

Det är många av oss som är på jobbet trots att vi är sjuka. Vi går dit trots att vi är stora smittbärare och riskerar att våra kollegor blir sjuka. Vi tar med oss våra sjuka barn, barn som är för sjuka för att vara på dagis/i skolan. Barn som kan smitta våra kollegor. Så dumt och så oansvarigt av oss.

Jag undrar varför. Personligen har jag gått till jobbet när jag har varit sjuk på grund av en missriktad lojalitet. Så sent som i januari gick jag tillbaka till jobbet alldeles för tidigt efter en operation (visserligen inte smittbärare då) just av lojalitet.

Som det straffar sig, det enda som händer om du går till jobbet sjuk är att det tar längre tid för dig att bli  frisk och att du lyckas att (när du bär smitta) smitta ner någon eller några av dina kollegor.

Förr gick jag till jobbet…

Visa originalinlägg 123 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.