Sluta upp med LÅT GÅ!

För att förändra ett beteende måste vi sätta gränser och se till att det blir kännbara konsekvenser när gränsen passeras.

Jag har historiskt sätt varit lite mesig med att utdela konsekvenser när det funnits fog för det men det har jag slutat med nu. Däremot har jag alltid tagit konsekvenserna för mitt eget beteende på gott och ont.

Jag har dock äntligen slutat tagit konsekvenserna för andras beteenden. Jag har slutat upp med LÅT GÅ. För det är inte okej någonstans.

Det känns lite ovant men bra på samma sätt för det är ju bara jag som kan låta andra gå över mina gränser för vad som är ok.

När det känns ”taskigt” att sätta ner foten och säga STOPP, det räcker nu! så kan du komma ihåg att du gör det för att hjälpa, inte stjälpa. Att låta andra ta eget ansvar för sitt liv är att hjälpa och att låta andra låta dig ta ansvar för deras liv är att stjälpa. Glöm aldrig bort det.

Självklart finns det tillfällen när du har ansvar för andras liv, t ex små barn, husdjur mm men du förstår nog vad jag menar.

Har du svårt eller lätt för att låta andra stå sina egna beteenden? och ta konsekvenserna för dem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.