Förändring – för vem?

Årets kortaste månad är här (även om den är lite längre just i år) – jag gillar när en månad börjar på en måndag 🙂
 
Den här månaden kommer jag både avsluta och påbörja saker som påverkar min framtid – såväl privat som arbetsmässigt. Helt enligt plan. Att förändra tar tid och vi måste arbeta metodiskt och strukturerat.
 
Vi talar ofta om att leda i förändring men egentligen handlar det om att konstant leva i förändring och tydliggöra det som tydliggöras bör. För att förändras, det kan vara ett eget beteende eller en organisations, måste den/de som berörs förstå förändringen och vilja förändras.
 
Många som arbetar med förändringar glömmer ibland bort att även de du utsätter förändringen för måste acceptera den och leva den. De glömmer också att de planerat och levt med förändringen ett bra tag och de som presenteras förändringen sist är i början av förändringskurvan när du redan tagit sig igenom den. 
Bäst resultat får du när du planerar och implementerar förändringen tillsammans med alla som berörs av dem. För att lyckas krävs tålamod – tålamod!
 
Du kan leda i förändring hur mycket du vill men om du inte får alla att förstå varför förändringen ska ske, vad den har för mål och vad det innebär för den enskilde individen så kommer du inte att lyckas implementera förändringen hos någon annan än dig själv.
Våga vara tydlig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.