Förlåt dem och förlåt dig själv!


Ibland blir vi sårade. Det hör till livet. Själv försöker jag förlåta. Det betyder inte att jag tycker det är OK. Det betyder bara att jag inte vill lägga energi på fel saker.

Därefter har jag ett val – jag kan ta mig ur ekvationen eller stanna kvar. Du behöver inte låta människor som agerar på ett sätt som sårar dig finnas kvar i ditt liv. Du kan inte och ska inte försöka förändra dem, dels för att du inte kan och dels för att de inte vill. Den enda du kan förändra är dig själv och ditt förhållningssätt till de som gör dig illa.

Jag väljer idag att gå vidare och lämna tillbaka ansvaret för andras ageranden till dem själva. Om de inte vill behandla mig med värdighet och respekt så vill inte jag finnas till för dem. Jag väljer att ta mig ur ekvationen som alltid medför minus för mig.

Livet är för värdefullt för att ha relationer enkom på andras villkor. Villkor som gör att den andre mår bra och att du mår dåligt. Du ser väl själv hur enkelriktat det är och hur det kommer att sluta. Se till att bryta all kontakt med de som bara tar. Med relationer är det nämligen mycket enkelt. De är ömsesidiga och grundar sig på att man både ger och tar.

Jag väljer att behandla mig själv bättre och jag tar ansvar för mig.

Jag väljer att förlåta! För min skull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.