Självmord har många överlevande! Hjälp oss anhöriga att överleva!

Vi har äntligen börjat tala om självmord i Sverige, en fruktansvärd upplevelse för oss anhöriga som lämnas kvar ofta helt utan svar – vi som överlever våra anhörigas självmord!

Vi som ska försöka förstå, vi som ska försöka överleva, vi som ska försöka acceptera, vi som blir lämnade kvar. Vi som behöver stöd och stöttning av nära, kära och framförallt samhället – för att komma vidare.

Vi blir ofta lämnade utan stöd och stöttning och många ser på oss med blickar som ska ge oss någon form av skuld och skam. Jag vägrar känna vara sig det ena eller det andra för jag har inte ansvar för det min pappa gjorde.

Glöm inte bort att vi har drabbats av en ofattbar tragedi som många av oss inte kunnat förutse eller där vi stått vid sidan om och gjort allt vi kunnat men det räckte inte. Alla ska vi dö en gång och det är vi alla inställda på men när en anhörig dör genom självmord kopplas ytterligare en dimension till för oss anhöriga och alla andra som inte kan förstå vår situation.

Livet blir aldrig detsamma, men det går att överleva, det vet jag av personlig erfarenhet!

Jag önskar dig en fin Fars dag, älskade Pappa – du fattas oss 

IMG_5196-0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.