Är du lika rädd som den här chefen var?

För några år sedan arbetade jag som projektchef i ett stort infrastrukturprojekt. Vid den här tidpunkten hade jag varit ansvarig för projektet i nästan två år och jag hade en fantastisk projektgrupp som roddade det här projektet perfekt tillsammans.

Elaine Breske Hirscher Vid gott mod satsade vi allt trots att vi mötte hinder så gott som varje dag. En av de saker som gjorde att vi behöll vårt goda humör var att vi hade roligt tillsammans, att vi arbetade aktivt med feedback och beröm, vi hade gemensamma värderingar och att vi stämde av våra mål kontinuerligt.

Naturligtvis hade vi även dåliga dagar och dålig stämning i projektet ibland. Arbetsbelastningen var tuff och vi var konstant underbemannade så det förekom även en del konflikter men vi arbetade med en bra konflikthanteringsmodell som gjorde att vi minimerade den dåliga stämningen.

En dag blev jag kallad till möten med kundens infrastrukturchef. Han hade precis tagit över detta projektet från en kollega och ville gärna framföra de andra projektledarnas – projektledarna i hans andra projekt alltså, inte det jag projekt som jag var ansvarig för – feedback.

– See more at: http://www.dagensps.se/artiklar/kronikor/elaine-breske-hirscher/2015/11/04/47459920/index.xml#sthash.7glKmK3w.dpuf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.