Vågar du chansa på att om dina medarbetare mår bra så mår även ditt företag bra?

Vågar du chansa på att om dina medarbetare mår bra så mår även ditt företag bra? undrar Dagens PS karriär- och ledarskapskrönikör Elaine Breske Hirscher.

Vi spenderar majoriteten av våra dagar och vakna tid på jobbet. Är det då inte skrämmande att Hjärnkoll och Arbetsmiljöverket rapporterar om att en fjärdedel mår dåligt på grund av sin arbetsmiljö? Den vanligaste orsaken är stress och andra psykiska påfrestningar som till exempel dåliga relationer, trakasserier, att inte känna sig sedd och bekräftad, känna sig delaktig och betydelsefull.

Att må bra på jobbet, att känna arbetsglädje, borde vara en självklarhet men tyvärr är det inte så. Ohälsan breder ut sig, vilket leder till en mängd sjukskrivningar och detta kostar oss alla alldeles för mycket. Kostar på olika sätt men ingen går vinnande ur detta, inte individen, inte företaget, inte samhället.

Enligt Arbetsmiljöverket utsätts t ex 420 000 personer för trakasserier på jobbet. Samma rapporter visade att den psykiska hälsan hos många människor påverkas negativt av prestationskraven på sin arbetsplats, så många som en tredjedel upplever detta. Där man förebygger psykisk ohälsa och främjar ett öppet samtalsklimat är det fler som mår bra och känner sig delaktiga, samtidigt som tåligheten för höga prestationskrav ökar. Detta visar en ny undersökning från kampanjen Hjärnkoll.

Läs hela krönikan här: http://www.dagensps.se/artiklar/kronikor/elaine-breske-hirscher/2015/10/21/60443021/index.xml#sthash.kbfETThd.dpuf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.