”Du ställer alldeles för höga krav…

sade en leverantör till mig förra veckan. Jag förstår verkligen inte hur jag ska göra för att bemöta dina krav.”

Svaret och kravet är så enkelt: Håll dina öppettider!

Sedan april har leverantören öppnat den av mig betalda tjänsten försent 37 gånger – ibland ett par minuter, ofta mellan 5-10 minuter och som mest 27 minuter. Det är inte okej, anser jag, och fem av dessa trettiosju gånger har deras försening om (enligt dem) få minuter orsakat mig förseningar om upp till 120 minuter per gång.

Tid är viktigt för mig, att hålla avtalade mötestider, leveranstider, öppettider mm handlar för mig om respekt för min egen tid men också för andras tid. De få minuter jag är sen kan orsaka många minuter försening hos någon annan. Det tycker jag är viktigt att tänka på.

Jag kommer också försent ibland men då meddelar jag det så att den som jag avtalat tiden med vet att jag är försenad. Att komma försent ibland är helt ok, det händer oss alla men när det blir en regel istället för ett undantag är det verkligen inte ok.

Jag är dock tacksam över att jag sade ifrån och hur den nu fd leverantören reagerade på min feedback för nu har jag inte längre den där oron varje morgon – kommer de öppna i tid eller inte idag – och jag behöver inte längre oroa mig för om de finaste jag har mår bra på dagarna eller inte 🙂

Dessutom fick jag lära mig något som jag inte visste tidigare. Om man ska öppna klockan 0700 och öppnar typ 0705 eller 0710 så öppnar man inte försent utan man öppnar bara lite sent och då det räknas det inte.

What??? tänkte jag men insåg att det är bäst att stoppa dialogen där och då och enas att vi ser på tid och service på helt olika sätt. Helt ok för mig men då kan inte jag fortsätta nyttja leverantörens tjänster och då är det så mycket bättre för oss att att gå skilda vägar.

  • Hur tänker ni kring tid?
  • Tycker ni att ni har rätt att kräva att en tjänst du betalar för levereras enligt avtalad tid?
  • När är försent försent? Efter 5 minuter, 10 minuter, 15 minuter, 30 minuter?

2 tankar på “”Du ställer alldeles för höga krav…

  1. Man är sen även,om man kommer 5 senare än avtalad tid..
    En bra leverantörer vet sådant,och håller sina lovade öppettider.
    Och den leverantörer som inte håller sina löften och tider,blir inte långvarig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.