Tar du en paus?

Igår kväll stängde jag av mobilen, jag loggade ur FB mm och tar en välbehövlig paus från omvärlden. I 24 timmar tänkte jag vara offline men efter att ha sovit på saken kanske det blir kortare eller längre än så, jag vet inte.

Mitt blogginlägg går naturligtvis ut i sociala medier och går att svara på 🙂 men jag kanske inte svarar förrän min paus är över 🙂 Pausen handlar även om att säga nej till andra och att säga ja till mig själv. Det är viktigt med pauser – av så många anledningar men du själv är den viktigaste. Ta dig själv på allvar och prioritera dig själv.

Det är viktigare än vi tror att ta pauser då och då, att rensa hjärnan som jag brukar kalla det, speciellt för de av oss som har en förmåga att finnas till och fixa och trixa åt många andra. Att ta paus är att andas, att fylla lungorna och själen med frisk härlig luft. Att ge dig själv – dig själv och din odelade uppmärksamhet.

Det har hänt en hel del saker – små och stora – den senaste tiden som fått mig att omvärdera saker och ting och även relationer – relationen till mig själv och relationen till andra. Jag märker hur oerhört lätt det är att köra ner i sina gamla hjulspår, vi gör det utan att märka det, och jag är tacksam att jag upptäckte det så att jag kan ratta tillbaka till min väg igen.

Just idag är jag ledig, underbar känsla, jag är helt ledig från förpliktelser, förväntningar och ett och annat krav och kommer att ägna hela dagen åt mig själv, min framtid, min hälsa och återhämtning.

Kvällen kommer att avrundas med middag tillsammans med min kusin Stefan som jag fick kontakt med för allra första gången idag för precis ett år sedan. Vi visste inte om att vi fanns… och trots att vi levt så många år utan vetskap om varandra kände vi båda det biologiska bandet emellan oss när vi möttes. Nu är vi familj 🙂

Hoppas du också tar en paus!

🙂 Elaine

IMG_0197

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.