Det är ju självklart, eller hur?

Kan något vara mer självklart än att ta ansvar för sitt eget liv och sina egna val? För att kunna förstå innebörden i det och faktiskt ta ansvaret måste jag veta vem jag egentligen är och känna mig trygg i mig själv. 
Våra rädslor gör att vi många gånger väljer att inte se fördelarna med att ta ansvaret för våra egna liv, för allt har ett pris. I detta fall energi. Det kostar på att trotsa sina rädslor, att stå upp för de konsekvenser som ett ansvar medför. 
Det kan vara så att jag känner att ta ansvar för mitt liv och mina val är så skrämmande att jag inte vill ta det ansvaret, att jag hoppas på eller överlåter helt sonika ansvaret på någon annan men även om jag gör det så friskriver det mig inte från ansvaret över de beslut jag gör eller mitt eget liv!
Den enkla vägen är att skylla konsekvenserna över dina val på någon annan men den rätta vägen är att ta ansvar för dig själv. Välj den rätta vägen!
(Lite repris igen, detta skrev jag idag för tre år sedan.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.