Arbetsmiljö?

Hur √§r det p√• din arbetsplats? √Ągnar ni n√•gon tid till att diskutera arbetsmilj√∂n? Vad √§r egentligen arbetsmilj√∂?

Arbetsmilj√∂verket skriver p√• sin hemsida:¬†‚ÄĚArbetsmilj√∂n best√•r av m√•nga saker, inte bara olyckor och farliga maskiner. Den omfattar ocks√• saker som trivsel och organisation. En bra arbetsmilj√∂ √§r positivt f√∂r f√∂retaget och kan bidra till b√•de b√§ttre produktivitet och √∂kad l√∂nsamhet. F√∂r att ditt arbetsmilj√∂arbete ska bli s√• bra som m√∂jligt √§r det bra att t√§nka p√• att arbetsmilj√∂n best√•r av allt som du har omkring dig p√• jobbet.‚ÄĚ

Arbetsmiljön delas upp i den fysiska arbetsmiljön och den psykosociala arbetsmiljön. Under den här veckan kommer jag att hålla mig kring den psykosociala arbetsmiljön och hur den påverkar din vardag. Det sägs att en av de största framgångsfaktorerna för att skapa en bra arbetsplats är ledarskapet, en annan är kommunikation.

Då vi tillbringar en stor del av vårt vuxna liv på vår arbetsplats blir arbetet och arbetsplatsen viktiga för oss. Genom arbetet blir vi delaktiga i samhällslivet, vi får gemenskap, tillhörighet och samhörighet. Den totala arbetsmiljön är en viktig påverkansfaktor när det gäller välbefinnande, välmående, kreativitet, utveckling mm.

Den psykosociala arbetsmilj√∂n handlar om samspelet mellan oss m√§nniskor och den omgivande milj√∂n. Det innefattar allt som p√•verkar v√•r psykiska h√§lsa ‚Äď hur vi trivs med varandra, hur meningsfulla vi k√§nner att v√•ra arbetsuppgifter √§r, m√∂jlighet till personlig utveckling och hur stort inflytande vi har √∂ver v√•r arbetssituation.

Hur arbetar ni med den psykosociala arbetsmiljön på din arbetsplats?

1 tanke p√• “Arbetsmilj√∂?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  √Ąndra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  √Ąndra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  √Ąndra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  √Ąndra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.