Är du felfri?

Är det ens möjligt?

Häromdagen satt jag tillsammans med några vänner och pratade om relationer och vi kom in på det här med felfria personer och hur svårt det är att bemöta de som är felfria.

Jag tror vi alla någon gång har skyllt ifrån oss på någon annan eller på något annat när vi hamnat i en situation där vi känner oss trängda MEN sedan finns det de som aldrig gör fel, som alltid skyller ifrån sig på andra och när det inte hjälper börjar tala om att hen har minsann gjort mer för ditten eller datten än vad du har gjort. Har du träffat på någon sådan?

Ibland är det så i relationer att den ena känner att den gjort mer än den andra men insatser kan inte värdesättas om det inte är så att man ska utföra precis samma sak. Även om man inte gör precis samma sak så kan värdet av insatsen vara lika värdefull och stor.

De felfria personerna ser inte det – de ser bara att de gjort allt och alla andra har gjort inget. Offerkoftan och martyrkronan har liksom växt fast här och vi möts ofta med argument som detta ”Jag har minsann gjort allt i flera år och du har inte gjort något.” ”Din insats räknas inte för jag har minsann gjort si och så.” och ”Nu får du göra allt för om det ska vara på det här sättet så tänker inte jag prata mer med dig.”

De felfria personerna ser inte heller att det är fullt möjligt att andra har lika mycket rätt i vissa sakfrågor men när vi diskuterar kring detta så möts vi ofta av argument som – ”Tur för dig så att du alltid är så perfekt.” ”Det måste vara så skönt att vara så bra som du.” etc.

Jag måste erkänna att jag ibland för ”husfridens” skull har låtit självutnämnda felfria personer härjat runt lite för länge just för att det i den situationen inte fungerar att ta den konflikt som kommer när vi säger ifrån, just för att jag inte ids lyssna på all offerolja som direkt börjar rinna och som grisar ner MEN jag har också lärt mig att det nästan alltid är bättre att säga ifrån direkt.

Känner du igen dig?
Hur bemöter du de felfria?

527880_10151553194597784_493549043_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.