Tissel och tassel…

bakom andras eller min rygg är bland det sämsta jag vet.

Jag tycker att vi 2015 borde vara så mogna, medvetna och omtänksamma så att vi vågar stå för våra åsikter direkt öga mot öga istället för att tissla och tassla bakom ryggarna på varandra.

Jag lever efter devisen att det jag inte först säger till någon kommer jag heller inte säga om någon. Jag tycker det är att visa värdighet och respekt för mig själv och för mina medmänniskor.

Jag är av den enkla uppfattningen att människor alltid kommer att ha åsikter om det jag gör eller säger. Jag kommer aldrig att kunna kontrollera min omvärlds reaktioner och deras sätt att värdera mig som person och mina handlingar.

Det jag däremot kan ta ansvar över, är i vilken utsträckning jag agerar utifrån vänlighet, lugn, kärlek, och medmänsklighet, eller om jag gör det jag gör baserat på frustration, stress, ilska, oro eller någon annan typ av dränerande tillstånd.

När vi agerar utifrån de förstnämnda tillstånden kommer det fortfarande finnas människor som inte är nöjda med vårt sätt att vara och att agera, men risken för att vi blir stämplade för livet är betydligt mindre.

Samtidigt så kan du med stor säkerhet också känna dig lugn med att en person som blir missnöjd med ett vänlig bemötande inte kommer att framstå som speciellt trovärdig.

Det budskap som jag bär med mig med samma starka övertygelse som vetskapen om vad jag heter, är att mår du bra och vågar vara dig själv fullt ut, så kan det bara bli bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.