Kan du fatta beslut? Ja, självklart kan jag det. Kan du?

Jag har ofta fått frågan: ”Kan du fatta beslut när det är så viktigt för dig att teamet är delaktiga?”

Självklart kan jag fatta beslut. Jag ser ingen konflikt i att skapa en trevlig arbetsmiljö som bygger på delaktighet, samtidigt som jag är tydlig i mitt ledarskap. Jag har inga som helst problem med att fatta beslut men jag har heller inga problem med att skapa möjligheten för teamet att tillsammans prioritera nödvändiga beslut.

Jag tror inte på att ensam är starkast. Jag tror på att tillsammans är starkast. Tillsammans när vi hittar ett sätt att förhålla oss till varandra, tillvara ta våra gemensamma kompetenser, få alla att känna sig delaktiga och låta oss alla vara de vi är. En förutsättning för det är att alla ges möjlighet att komma till tals.

Jag tycker det är en styrka att fatta gemensamma beslut, speciellt i ett projekt som det här gäller, och det är min egen erfarenhet av det motsatta som gör mig än mer övertygad om det idag. Jag har ”kört” över mina projektmedlemmar i en del projekt tidigare men det skapar inget positivt på sikt. Att däremot lyssna på och kommunicera med mina projektmedlemmar innan beslut har skapat långsiktiga vinster som har varit ytterst positiva för projektets framdrift.

Det är bättre att alla är med på tåget än att några står kvar på perrongen och känner sig som att de missade tåget, anser jag. Vad tycker du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.