Att leva är kanske vårt största ansvar…

och ändå lever många av oss inte det på allvar. En del av oss lever inte ens för vår egen skull utan lever ett liv som vi tror att andra tycker att vi ska leva. Välj ditt liv och ta ansvar för det hela vägen från start till mål.

Vårt största ansvar är att leva vårt eget och att ta livet på allvar. Att ta ansvar för oss själva och att visa respekt för våra egna liv och respektera andras. När vi tar fullt ansvar för oss själva så blir livet enklare att leva för oss alla. Stötta dina nära och kära så att även de tar fullt ansvar för sig själva och sina liv.

Ta däremot inte över andras ansvar för deras egna liv, det är lätt hänt och jag tror nog att de allra flesta av oss har gjort det misstaget vid något tillfälle men det är tyvärr oftare att stjälpa än att hjälpa. Jag har gjort det misstaget flera gånger men har slutat göra det och det uppskattas inte alltid av de som nu får ta eget ansvar men det är så värt det – och helt rätt att göra.

Nu menar jag självklart inte att föräldrar ska sluta ta ansvar för sina barn etc. men det ser jag som självklart och det gör de flesta föräldrar också. Jag menar inte heller ansvaret som arbetsgivarna har för sina arbetstagare eller det ansvar samhället har för sina medborgare etc.

Mitt inlägg handlar om de som inbland glömmer att ta ansvar för sitt eget liv, till de som lägger sitt ansvar i andras händer och till de som ibland tar på sig ansvaret för andra som de inte har.

Oavsett hur jobbigt det är, hur svårt det känns, hur omöjligt det ser ut – ta ditt ansvar. Det är helt ok att pausa ibland, hämta kraft, be om hjälp, gråta och tycka synd om sig själv men vet du vad – allt blir enklare när du tar eget ansvar. Det blir lättare att leva och roligare.

bil

3 tankar på “Att leva är kanske vårt största ansvar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.