Vikten av att välja rätt ledare…

Läs gärna Magnus och min debattartikel i Katrineholmskuriren.

Personligt ledarskap handlar om att man har en bra koll på livet, men också på sig själv, något många ledare på företag känner att de inte har i dag. Vi behöver bli bättre på att släppa upp rätt personer till toppen, men också våga ta större ansvar.

Ett bra personligt ledarskap förutsätter vissa egenskaper, däribland en förståelse för sig själv. Du måste veta vad framgång är för dig själv för att kunna förmedla det till andra – och för att veta det måste du veta vad du mår bra av. All framgång i ledarskap börjar med ledaren själv.

En ledare måste därför trivas i det denne gör. Detta innebär att ledaren själv måste våga ta ett eget ansvar över sitt välmående och det är här som många företag i Sverige tycks misslyckas i dag. I stället för att kartlägga vem som passar bäst för ledarrollen och på så vis säkerställa att rätt person är på rätt plats letar företag alltför…

Läs hela artikeln här: http://kkuriren.se/ledareasikter/debatt/1.2735174

IMG_7742

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.