Återvändsgränd! När gränser överskrids!

Jag har alltid varit bra på att sätta gränser men jag har varit mindre bra på att vara tydlig med att säga ifrån när mina gränser har blivit överskridna – detta i privatlivet. De senaste två åren har jag blivit så mycket bättre på det men det har också inneburit flera oväntade och oönskade avslut – nödvändiga men trista. I arbetslivet är jag så mycket bättre på det och nu applicerar jag arbetslivets verktyg för gränssättning även i privatlivet och jisses så enkelt det blev.

Tyvärr är det så att många i dagens samhälle förknippar snällhet med att vara osmart, dum, korkad men det är precis tvärtom. Det är de som utnyttjar andras snällhet som är osmarta. För när de kliver över den snälles gräns kliver de in i en återvändsgränd, något som de själva förlorar mest på.

Själv har den här resan varit, är den här resan, fantastisk på så många sätt – när de personerna som valt att utnyttja min snällhet går in i sin egen återvändsgränd skapas ny plats i mitt liv för nya härliga människor som, precis som jag, vill finnas till för att hjälpa om vi kan för att tillsammans skapa en trevligare värld för oss alla att leva i.

För er som försvinner ur mitt liv – tack för att du lärde mig att jag är värd så mycket mer än dig. För er som alltid funnits och finns i mitt liv – tack för att ni finns på riktigt. För er som kommit in i mitt liv – tack för er, så underbart att lära känna er.

återvändsgränd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.