Vi leder människor! Vi styr robotar!

Hur kommer det sig att de allra flesta företagen i vårt land bryr sig mer om nyckeltalen än om nyckelpersonerna? Hur kommer det sig att det är viktigare att nå budgetar och mål än att medarbetarna mår bra? Hur kommer det sig att vi tror att människor är robotar utan känslor, kött och blod?

Den psykiska hälsan sviktar, oändligt många människor mår dåligt och många mår extra dåligt på sitt arbete, där de faktiskt tillbringar stor del av sin vakna tid. Det måste vi göra något åt nu, det kan inte vänta. Precis som vi har arbetat aktivt med den fysiska arbetsmiljön under många år måste vi ta den psykiska och psykosociala arbetsmiljön på allvar.

Jag vill att alla chefer och ledare prioriterar om, testar en månad, och fokuserar på människan framför nyckeltalen, budgetar mm. Ge dina medarbetare din totala uppmärksamhet och ditt engagemang. Det som kommer att hända är magiskt, dina medarbetare och du själv kommer att må så mycket bättre och som en trevlig bieffekt kommer även nyckeltalen, budgeten och målen att uppnås! En win-win-win med andra ord! Oklokt att låta bli!

För att läsa hela krönikan klickar du här:

– See more at: http://www.dagensps.se/artiklar/kronikor/elaine-breske-hirscher/2014/10/09/19692775/index.xml#sthash.Ou9KSWBa.dpuf

Elaine Breske Hirscher har arbetat som ledare och chef de senaste 20 åren. Nu arbetar hon som förändringsagent hos Cquence och föreläser och utbildar om vikten om ett ledarskap som lyfter medarbetarna och ökar lönsamheten samtidigt. Kontakta Elaine? E-post elaine@cquence.nu.

1 tanke på “Vi leder människor! Vi styr robotar!

  1. Kloka ord, tror det är svårt att mäta stress och psykisk ohälsa då det ofta inte anges som sjukdomsorsak.
    Hoppas att många tar till sig dessa råd.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.